30 Temmuz 2019 13:23

Elazığ'da EMEP İl Yöneticisi ve HDP İl Başkanı dahil 15 kişi gözaltına alındı

Elazığ'da HDP İl Başkanı Baki Yıldırım ve Emek Partisi Elazığ İl Yöneticisi Avukat Ali Cemal Zülfikar dahil en az 15 kişi ev baskınıyla gözaltına alındı.

Ali Cemal Zülfikar basın açıklaması yaparken. 

Paylaş

Elazığ'da Emek Partisi İl Yöneticisi ve Eski Elazığ il Başkanı Avukat Ali Cemal Zülfikar, HDP İl Başkanı Baki Yıldırım, HDP'nin 31 Mart seçimlerindeki belediye başkan adayı Mehmet Kılıçtepe ve Eski DBP İl Başkanı Nafiz Koç da dahil en az 15 kişi sabaha karşı yapılan ev baskınıyla gözaltına alındı. 

Sabah erken saatlerde ev baskını düzenleyen polis, Avukat Ali Cemal Zülfikar’ın evinde arama yaptı. Aramanın ardından Zülfikar'ı gözaltına aldı ve Elazığ Terörle Mücadele (TEM) Şubesine götürdü. 

Zülfikar'ın geçtiğimiz sene katıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısı gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP İl Başkanı Baki Yıldırım, HDP'nin 31 Mart seçimlerindeki belediye başkan adayı Mehmet Kılıçtepe ve DBP eski il başkanı Nafiz Koç da dahil en az 15 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Emek Partisi İl Yöneticisi Avukat Ali Cemal Zülfikar ifadesinin ardından "yurt dışına çıkış yasağı" kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki HDP yöneticileriyse "yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. (Elazığ/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AYM’nin barış akademisyenleri kararına karşı imza sayısı 1071'den 1065'e düştü

SONRAKİ HABER

10 Ekim anıtı için randevu vermeyen Mansur Yavaş, Kent Konseyini görevlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa