17 Ekim 2012 11:02

Êzidiler Diyarbakır’da buluştu

DEMOKRATİK Toplum Kongresi’nin Diyarbakır’da düzenlediği Êzidi Konferansı bugün Sümerpark Resepsiyon Salonunda başladı. DTK Eş Genel Başkanları, BDP Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Avrupa, Rusya, Federal Kürdistan Bölgesi ve Suriye’den Êzidilerin katıldığı konferansta birlik çağrısı yapıldı.‘BİZ

Êzidiler Diyarbakır’da buluştu
Paylaş

‘BİZİ AFFEDİN’

Konferansın açılış konuşmasını yapan DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, “Êzidilerin tarihleri katliamlar ve acılar ile doludur. Biz çok üzgünüz. Atalarımızın eline Êzidilerin kanı bulaşmış. Düşmanlar Kürt halkını Kürtlere öldürtmüştür. Bizi affetmenizi istiyoruz. Bu konferans Kürt halkının birlikteliği için bir adım olmalı” dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi’nden gelen Êzidilerin Kanaat Önderi Mir Tahsin Seid ise çok büyük katliamlara uğrayan Êzidilerin birçok ülkeye dağıldığını belirterek, şu an için Kürtlerin en önemli konusunun birlik olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Seid, Ahmet Türk’e Laleş’in fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye etti. Konferans daha sonra basına kapalı devam etti.
(Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Başbakana göç sorusu

SONRAKİ HABER

'Şer Ekseninden Gece Masalları' izleyiciyle buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa