29 Temmuz 2019 07:52
Son Güncellenme Tarihi: 29 Temmuz 2019 11:38

Emekli maaşlarının yasaya rağmen haczedilmesi Meclis gündeminde

Yasalarla güvence altına alınmış olmasına rağmen bankaların emekli maaşlarına kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle haciz koyması TBMM gündemine taşındı.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Emekli maaşlarına kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle haciz konulamayacağı yasalarla güvence altına alınmış olmasına rağmen bankaların emekli maaşlarını bloke ve haczetmesi Meclis gündemine taşındı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Burhanettin Bulut şu soruyu yöneltti: “Maaşları bloke edilen emeklilerin mağduriyetini gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mı?​”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, emeklilerin taleplerinin olmaması durumunda ise nafaka alacakları haricinde maaşlarından kesinti yapılamadığını hatırlattı.

Özel bankaların borç nedeniyle emekli maaşlarını bloke ettiğine ve emekli olanların maaş çekmesini engellediğine yönelik çok sayıda şikâyet geldiğini belirten Bulut, ekonomik kriz ortamında hayatlarını kredi kartı ile idame ettirmeye çalışan emekli vatandaşların borçlarının her gün katlanarak arttığını kaydetti.

KAÇ EMEKLİNİN MAAŞI BLOKE EDİLDİ?

CHP’li Bulut, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Emekli maaşı bloke edilen kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
  • Emekli maaşı bloke edildiği için son 5 yıl içerisinde kaç vatandaş dava açmıştır? Sonuçları ne olmuştur?
  • Yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere son 5 yılda kaç emeklinin maaşına haciz gelmiştir?
  • Emekli maaşları bloke edilen emeklilerin mağduriyetini gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bayram ikramiyelerinin ikincisinin, 11Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı öncesi dağıtılması planlanıyor. 5-9 Ağustos tarihleri arasında planlanan ikramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.

Emeklilere, dul ve yetimlere, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesi 30 Nisan 2018 tarihinde kararlaştırılmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuna Altınel için özgürlük ve dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Gönüllü ormancılar: Kırmızı karıncalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...