29 Temmuz 2019 04:52

Kayıp 6 KHK'liden 4'ü bulundu

Şubat ayından bu yana kayıp durumda olan 6 KHK'liden 4'ünün bulunduğu duyuruldu. Diğer 2 kişiyle ilgili açıklama yapılmadı.

Fotoğraf Özgür Kaya adına açılan Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Şubat ayından bu yana kayıp durumda olan 6 KHK'li isimden 4'ünün bulunduğu belirtiliyor. 

Kayıp durumda olan KHK'li altı kişiden Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan'ın "emniyet birimlerinin gözetiminde" olduğu duyuruldu. 

Kayıp altı kişiden dördü adına açılan hesaplarda, Erkan Irmak'ın 16 Şubat, Salim Zeybek'in 21 Şubat, Özgür Kaya'nın 13 Şubat, Mikail Ugan'ın ise 13 Şubat'tan bu yana kayıp olduğu belirtiliyordu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Dört kişinin bulunmasına ilişkin açıklama söz konusu isimlerin kaybolduktan sonra yakınları tarafından açılan sosyal medya hesaplarından yapıldı.

Konuyu daha önce Meclis gündemine taşımış olan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da haberi Twitter hesabında paylaştı.

İslam, 19 Temmuz'da TBMM'de yaptığı konuşmada, dört aydır haber alınamayan 6 KHK'linin durumlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sormuştu.

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da Yasin Ugan, Özgür Kaya, Salim Zeybek, Gökhan Türkmen ve  Erkan Irmak’ın kaçırılması olaylarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak Meclis gündemine taşımıştı. Gergerlioğlu, "90’lı yılların beyaz Toros marka arabaları bugünün siyah ve beyaz Transporterlarına yerlerini bırakmıştır. Savcılar dava açma konusunda çok hevesli değiller. Aileler perişan haldeler. Son üç yılda bize ulaşan kaçırılma vakaları 26’yı bulmuştur" demişti. 

 

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da dört kişinin bulunduğu haberi Twitter hesabından paylaştı.

Kayıp durumda olan diğer iki isim için de Twitter'da #MustafaYılmazNerede #GökhanTürkmenNerede etiketleri açıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TCDD Müze binasının da Medipol’e verildiği ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Meclis, 78 araca aylık 1.2 milyon lira kira ödüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...