28 Temmuz 2019 18:13

Mardin'deki tarihi Deyrulzafaran Manastırı'nın bahçesindeki ağaçlar kül oldu

Mardin'deki tarihi Deyrulzafaran Manastırı'nın bahçesinde çıkan yangın sebebiyle, geçmişi 5'inci yüzyıla dayanan manastırın bahçesindeki ağaçlar küle döndü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mardin'deki tarihi Deyrulzafaran Manastırı'nın bahçesinde dün gece saatlerinde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki zeytin ve badem bahçelerine yayıldı. Manastıra ait iş makineleriyle söndürülen yangında, çok sayıda zeytin ve badem ağacı zarar gördü.

DHA'da yer alan bilgiye göre yangın, dün gece saatlerinde, geçmişi 5'inci yüzyıla dayanan Süryanilerin kutsal mabedi Deyrulzafaran Manastırı'nın bahçesinde çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek manastırın bahçesinden çevredeki zeytin ve badem bahçelerine de yayıldı. Bölgeye ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri, arazinin engebeli olması nedeniyle yolda kaldı. Bunun üzerine manastıra ait iş araçları yangına müdahale etti. Yangında çok sayıda zeytin ve badem ağacının kül olduğu ve sulama için kullanılan sistemin kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Manastırda görevli rahip Gabriel Akkurt, olayın takipçisi olduklarını belirterek bölgede önlem alınmasını istedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Down sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, gülle atmada dünya rekoru kırdı

SONRAKİ HABER

California'da yemek festivalinde silahlı saldırı: 3 ölü, 12 yaralı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...