17 Ekim 2012 10:55

Obama’nın bir vaadi daha boş çıktı

ABD Başkanı Barack Obama, kasım ayında yapılacak seçimlerde bir kez daha seçilmek için kampanyasını yürüyütor. Obama yine birbirinden idialı vaatlerle oy toplamaya çalışıyor. Ancak Obama’nın bir önceki seçim kampanyasında verdiği büyük vaatlerden birinin daha gerçekleşmeyeceği açıklandı.Oba

Obama’nın bir vaadi daha boş çıktı
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, kasım ayında yapılacak seçimlerde bir kez daha seçilmek için kampanyasını yürüyütor. Obama yine birbirinden idialı vaatlerle oy toplamaya çalışıyor. Ancak Obama’nın bir önceki seçim kampanyasında verdiği büyük vaatlerden birinin daha gerçekleşmeyeceği açıklandı.
Obama, 2010 yılına kadar Guantanamo’nun kapatılacağını ve Afganistan’daki askerlerin de 2014 yılı sonuna kadar geri döneceğini vadetmişti. Ancak Guantanamo hâlâ açık ve onlarca tutsak yargı mahkeme yüzü bile görmeden burada hapsedilmiş durumda.
ABD ile Afganistan yönetimi arasında imzalanan Yeni Stratejik Ortaklık Anlaşması ise 2014’ten sonra da Amerikan askerlerinin bu ülkede kalacağının ipuçlarını veriyor.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, “NATO ve ortakları 2014 yılından sonra da Afganistan’ı terk etmeyecek. Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemek için desteğimizi sürdürmeliyiz” dedi.
Uzmanlara göre, stratejik ortaklık belgesi, 1990’lı yıllarda Sovyet işgalinin ardından yapıldığı gibi Amerika’nın bölgeyi terk etmeyeceği konusunda Pakistan ve Taliban’a güçlü bir mesaj veriyor. 2014 yılından sonra Afganistan’da konuşlanacak askeri gücün, eğitim verebileceği; hava desteği sağlayabileceği ve istihbarat paylaşımını devam ettireceği ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hollande kan kaybediyor

SONRAKİ HABER

Foxconn itiraf etti: Çocuk işçi çalıştırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...