26 Temmuz 2019 12:21

Seçimle giden kayyum, Yenişehir Belediyesinden "sendika üye listesi" istedi

Yenişehir Belediyesinin Eski Kayyumu Serdar Kartal, belediyeden personelin üyesi olduğu sendikalara ait listeyi, atanan müdürleri ve işe alınan personelin bilgilerini istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin Eski Kayyumu ve İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, belediyeden personelin üyesi olduğu sendikalara ait listeyi, atanan müdürleri ve işe alınan personelin bilgilerini istedi. Belediye yetkilileri ise, kaymakamın iç işleyişlerine müdahale ettiğini belirterek, talepleri reddetti.

Diyarbakır Yenişehir İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Yenişehir Belediyesine 18 Temmuz tarihli iki ayrı yazı göndererek, belediyede çalışan personelin üye oldukları sendikalara ait listenin ayrı ayrı tanzim edilerek kendilerine gönderilmesini istedi. Belediyenin eski kayyumu olan Kaymakam Kartal, belediye bünyesinde asil ve vekil olarak atanan ve görevlendirilen müdürlere ait bilgilerin 19 Temmuz'a kadar kendilerini gönderilmesini talep etti. 31 Mart seçimlerinde halkın gönderdiği kayyum, belediyeye alınan işçilerin isim listesi ile birlikte kimlik bilgilerinin de kendileriyle paylaşılmasını istiyor.

Kaymakamın gönderdiği yazıda, taleplerin nedenlerine ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmazken, Yenişehir Belediyesi, gerekçe sunulmayan talepleri reddetti.

"PSİKOLOJİK BASKI"

Konuya ilişkin MA’ya konuşan Yenişehir Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Nevriye Çur, Kaymakamın, belediyenin iç işlerine müdahale etmeye çalıştığını ifade ederek, “Bu yazılara cevap yazmadık. Bu belediyenin işi ve işleyişi kaymakamın işi değil. Kaymakam buranın kayyumu olarak atandı. Şimdi ise Yenişehir'in Kaymakamı, sanırım kendini buranın belediye başkanı olarak görüyor. Belediyede çalışan emekçi arkadaşlar üzerinde psikolojik baskı yapıyor. 'Buradayım gözüm üzerinizde' mesajını vermek istiyor sanırım. Oysa çalışan arkadaşlar istediği sendikaya geçebilir. Bu baskıyla olacak iş değil” dedi. Çur, kendilerine sık sık işe alınan çalışanlarla ilgili bilgi talebinde bulunulduğunu, ancak bu durumu doğru bulmadıklarını, bu tarz yazılara yanıt vermeyeceklerini dile getirdi.

KONU MECLİSE TAŞINDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel de konuya ilişkin Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Kaymakamlığın personelin hangi sendikaya üye olduğuna dair bilgileri neden istediğini sordu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

97 işçi zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Halk TV çalışanlarından Baykal’a mektup: Mobbinge uğruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...