17 Ekim 2012 08:47

Akademik açılış öğrenciye yasaklandı

İstanbul Üniversitesi 2012-2013 akademik yıl açılış törenine öğrenciler alınmadı. Bu sabahtan saat 13.00’e kadar okula girmek isteyen öğrencilerin hiçbir gerekçe gösterilmeden okulun kapısından içeri alınmaması tepkilere neden oldu.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okuyan Nurten Demirbaş okula gir

Akademik açılış öğrenciye yasaklandı
Paylaş
Emre Caka / Uğur Erman

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okuyan Nurten Demirbaş okula girişi yasaklamaya hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirterek “Saçma bir durum. Öğrencinin kendisini ifade etmesine izin vermiyorlar. Bir bakıma ifade özgürlüğünü kısıtlıyorlar ve bu öğrencilerden nasıl korktuklarının bir göstergesidir” diye konuştu.

ÖĞRENCİNİN SÖZ HAKKI YOK

Öğrencilere söz hakkı verilmediğine vurgu yapan Ömer Sayın ise “Bugün bilimden, araştırmadan bahsediliyor ama akademik yılın açılışında öğrencileri içeri almıyorlar. Geleceğin bilim insanları ve akademisyenleri olacağız ama üniversitelerde hiçbir söz hakkımız yok” dedi.

Ortada çelişkili bir durum olduğunun altını çizen İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Özcan Karakoç; “Üniversitenin akademik yıl açılışı yapılıyor ama öğrenciler içeri alınmıyor. Nerede bir üniversite açılışı olsa ve oraya AKP milletvekilleri ve bakanları gitse öğrenciler o fakülteye ve üniversiteye gidemiyor. Bunun üzerine kalkıp bir de insanların gözüne bakarak bilimden akademiden bahsediyorlar” dedi. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençliğin barış mücadelesi sürecek

SONRAKİ HABER

Kimse ölmeden harekete geçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...