17 Ekim 2012 07:12

Gençliğin barış mücadelesi sürecek

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri, hükümetin Suriye ve Kürt sorununa yönelik savaş politikalarını protesto etmek ve siyasi tutsakların 36 gündür sürdürdükleri açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.Taksim Meydanı'nda bir araya gelen HDK İstanbul Genç

Gençliğin barış mücadelesi sürecek
Paylaş

Taksim Meydanı'nda bir araya gelen HDK İstanbul Gençilk Üyeleri "Savaş değil barış ölüm değil çözüm" pankartı açtı. "Savaş zamlarına hayır", "Emperyalist savaşa hayır" dövizleri taşıyan gençler sık sık, "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Basın açıklmasını okuyan HDK İstanbul Gençlik Meclisi üyesi Dilek Yağlı, Akçakale'de top mermisi nedeniyle 5 yurttaşın hayatını kaybetmesinin  bir provokasyon olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin savaşın içine çekilmek  istendiğini ifade etti.
Yağlı, yurttaşları Türkiye'nin Suriye'ye yönelik savaş politikasının karşısında durmaya çağırdı.

Kürt sorunundaki çözümsüzlük nedeniyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine de dikkat çeken Yağlı, “35 gündür devam açlık grevleri yaşanıyor. Hükümet ve medya görmek istemiyor. Ölümlerden kendileri sorumludur. Cezaevlerinde hapsetmeye çalıştığınız düşüncemiz ve irademiz, emek, demokrasi ve özgürlük talebinden vazgeçmeyecektir. Gençliğin içeride ve dışarıda barış mücadelesi sürecektir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamsının sonunda Diyarbakır’da açlık grevine destek veren Barış Annelerine polisin müdahalesini kınayan  HDK İstanbul Gençlik üyeleri oturma eylemi yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

13 ili büyükşehir yapacak tasarı kabul edildi

SONRAKİ HABER

Akademik açılış öğrenciye yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...