25 Temmuz 2019 13:37

Aliağa’da atılan işçiler geri alınmazsa yarım gün iş bırakılacak

Genel-İş, Aliağa Belediyesinde işten atılan işçilerin işe geri alınmaması durumunda yarım günlük iş bırakma eylemi yapılacağını açıkladı.

Aliağa Belediyesinde işten atılan ve direnişe geçen işçiler

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Belediyesinden işten atılan 187 işçi için dayanışma konseri düzenlendi. Konserde, atılan işçilerin geri alınmaması durumunda yarım gün iş bırakılacağı duyuruldu.

DİSK/Genel-İş Sendikasının Aliağa Demokrasi Meydanında düzenlediği dayanışma konserine Genel-İş İzmir, Balıkesir ve Çanakkale şubeleri ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile halk katılım gösterdi. Yenikapı Tiyatrosunun pandomim gösterisi ve şiir dinletileri ile başlayan etkinlikte, Aykut Cihan, Murat Şenol ve Özcan Türe sahne aldı. Konserlerden önce konuşma yapan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara “Hiçbir zaman baskıya ve korkuya teslim olmayan 187 işçi arkadaşımızı verdikleri mücadeleden dolayı yürekten kutluyorum” dedi.

‘HIRSIZLIĞI YAPAN RANTÇI POLİTİKALARDIR’

Belediye işçilerinin 69 günü bulan direnişlerinde her zaman yanlarında olduklarını dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş şube başkanlarını ve işyeri temsilcilerini sahneye çağırarak yaptığı konuşmasında “Belediye bütçesini azaltan işçiler değil onların rantçı politikalarıdır. Aliağa’nın en değerli arazisini kime nasıl sattınız çıkın açıklayın. Aliağa halkından işçileri çıkarmak için yetki aldığınızı söylediniz. Adı Demokrasi olan bu meydana bir sandık kuralım, Aliağa halkı size böyle bir yetki vermediğini size gösterecektir” diye konuştu.

Sarı, “Tüm şube başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimizle birlikte söz veriyoruz. Eğer işten atmalara son vermez ve atılan işçileri geri almazsanız, ayın altısında ya da yedisinde İzmir’in göbeğinde Konak Meydanı’nda Aliağa işçileri için yarım gün iş bırakacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da bir avukat, ‘Erdoğan’a hakaret’ iddiasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

Didem Akay'ın ardından: Transları intihara ne sürüklüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...