25 Temmuz 2019 11:22

Ordu’da sendikalaşan çağrı merkezleri işçileri baskılarla karşılaşıyor

Tez-Koop-İş Ordu Şubesi, örgütlenme çalışması yürüttüğü çağrı merkezlerinde çalışanlara baskı uygulanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu’da bulunan çağrı merkezlerinde örgütlenme çalışması yapan Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, işyerlerinde sendikaya üye olan işçilere baskı yapılmasını kınadı. Sayın, Pozitif Çağrı Merkezi önünde yaptığı açıklamada, sendikaya üye olma hakkını baskıyla engellenmeye çalışmasına boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, son iki ayda Comdata ve ATOS Çağrı Merkezlerinde yeterli sayıya ulaştıklarını ve toplusözleşme hakkı kazandıklarını belirterek, “Çağrı merkezlerindeki örgütlenme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çağrı merkezlerinde çalışan işçiler geleceklerine ve haklarına sahip çıkarak anayasal, yasal ve demokratik haklarını kullanmakta. Türkiye çapında yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında örgütlenmemiz büyüyor” dedi.

“ENGELLERİ AŞACAĞIZ”

Sendikalaşma çalışmalarında engellerle karşılaştıklarını dile getiren Sayın, “Aynı örgütlenme sürecimiz birçok çağrı merkezi ile Pozitif Çağrı Merkezinde de başarıyla sürdürülmektedir. Sendikal örgütlenmenin diğer işyerinde olduğu gibi başarılı biçimde sürdürüldüğü Pozitif Çağrı Merkezinde son günlerde işveren ve yöneticiler tarafından yasalara aykırı biçimde çalışanlar sorgulanıyor, psikolojik baskı ortamı yaratılmaya başlanmıştır” diyerek tepki gösterdi.

“HER YOLU DENEYECEĞİZ”

Sendikal yetkiyi almak için her yolu deneyeceklerini vurgulayan Sayın, “Pozitif Çağrı Merkezinde yürüttüğümüz sendikal örgütlenmenin önünü kesmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Çalışanların anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışanlarla her koşulda mücadele edeceğiz. İlgili kişiler için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Yasal haklarımızı kullanmaktan asla çekinmeyeceğiz; tüm yolları ve araçları sonuna kadar kullanacağız. Tehditle, baskıyla ve gizli veya açık zorlamalara sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşdemir’in iltica talebi Türkiye’ye iade edildikten bir yıl sonra onaylandı

SONRAKİ HABER

S-400 sevkiyatının birinci grubu tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...