24 Temmuz 2019 12:18

Urla’daki ‘ÇED iptal kararı’ onandı

İzmir Urla’da kurulmak istenen taş ocağı için valiliğin verdiği “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açtığı davada yerel mahkemenin kararı onandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir’in Urla ilçesine kurulmak istenen taş ocağı için İzmir Valiliğince “Çevresel etki değerlendirilmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi. Mahalle halkı, ÇED’in iptali için İzmir 2’nci İdare Mahkemesinde açtığı davayı kazandı. Yapılan itiraz üzerine dosyayı inceleyen Danıştay 6’ıncı Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Kadıovacık ve Balıklıova Mahalleleri arasında kurulmak istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. İzmir Valiliğinin bu kararı sonrası İzmir 2’nci İdare Mahkemesinde iptal davası açan mahalle sakinleri ve çevreciler, uzun bir mücadelenin ardından, projenin iptal edilmesini sağladı. Mahkeme, krokiler üzerinden incelediği proje sahasının, zeytinliklere 3 kilometreden daha az mesafede olduğunu belirledi. Keşif yapılmasına gerek görmeyen mahkeme, ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal etti. Mahkemenin kararını Balıklıova sakinleri geçen 25 Nisan’da pişi yaparak, Kadıovacık’ta yaşayanlar ise keşkek pişirip dağıtarak kutladı. Ancak İzmir Valiliği, yerel mahkemenin kararına itiraz etti. İzmir 2’nci İdare Mahkemesinin kararının, usul ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bozulmasının istendiği itiraz sonrası dosyayı inceleyen Danıştay 6’ncı Dairesi, temyiz edilen kararda bozma nedenlerinin hiçbirisinin bulunmadığını belirterek, usul ve hukuka uygun olduğu vurgulanan kararı onadı. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Krizde aile bütçesinden kesilen ilk kalem: Turizm harcaması

SONRAKİ HABER

Türkiye, F-35’in parça üretiminden de çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...