24 Temmuz 2019 11:52

Avcılar Belediyesi ‘Batı Nil Virüsü’ne karşı çalışma başlattı

Avcılar’da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsünün ortaya çıkmasının ardından belediye ekipleri çalışma başlattı.

Fotoğraf: Avcılar Belediyesi

Paylaş

İstanbul Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde sivrisinekler aracılığıyla bulaşan Batı Nil virüsünün görülmesinin ardından Avcılar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi virüsün yayılmasını engellemek üzere çalışma başlattı.

Avcılar Belediyesine bağlı 4 ekip virüsün bulaştığı vatandaşların yaşadığı sokaklar başta olmak üzere sivrisineklerin ve sivrisinek larvalarının imha edilmesi ve bölgenin sivrisineklerden arındırılması için çalışmalara başladı. Yeşilkent Mahallesi’nde sivrisinek larvası barındırma ihtimali bulunan durgun sular tek tek taranarak larvalar imha edildi ve bölgeler ilaçlandı. Bir diğer ekip ise biriken yağmur suları ve derelerden taşan sular gibi sivrisinek larvalarının barınabileceği bölgeleri tarayarak bulunan larvaları imha etti.

EV EV GEZİP VATANDAŞLARI UYARDILAR

Avcılar Belediyesine bağlı ekipler virüs vakalarının görüldüğü bölgelerde tüm evleri, kahvehaneleri tek tek gezerek vatandaşları çalışmalar konusunda bilgilendiriyor, sivrisinekler tarafından sokulan ve henüz hastaneye gitmemiş olan vatandaşlar ekipler tarafından hastaneye giderek tahlil yaptırmaları konusunda uyarılıyor.

İBB VE İSKİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler Firüzköy Mahallesi sınırından başlayarak Yeşilkent Mahallesi’ni de kapsayacak şekilde boş araziyi ilaçlarken İSKİ’ye bağlı ekipler de bazı vatandaşlar tarafından atılan çöplerden ötürü sivrisinek yoğunluğuna sebep olan Yeşilkent Mahallesi’ndeki dereyi temizlemeye başladı. Avcılar Belediyesinden ekipler ise temizlenen dere ve çevresinde ilaçlama çalışmaları başlatacak. İBB’ye bağlı 3 larva ekibi, bir dere ekibi ve bir sulak sazlık alan aracı da ortak çalışmalarda yer alıyor.

Öte yandan, Avcılar Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi 2019 yılında da Ocak ayı itibariyle tüm ilçede sivrisinek larvalarını barındıran bölgelerin tespit edildiği ve Nisan ayına kadar periyodik olarak kontrol edildiği, Nisan ayından itibaren ise bu bölgelerde düzenli olarak her ay ilaçlama yapıldığı, Avcılar’da bu yıl geçmiş yıllara oranla sivrisineklerle ilgili şikâyetlerde yarıya yakın düşüş olduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da bir ırkçı saldırı daha: Eritreli mülteciyi öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Düzce Cam işçileri sendika düşmanlığına karşı grev kararını astı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...