23 Temmuz 2019 08:02
Son Güncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2019 14:12

Aliağa Belediyesinde işçi kıyımı sürüyor: 8 işçi daha işten çıkarıldı

MHP’li Aliağa Belediyesinde çalışan 8 işçinin daha işine son verildi. İşten çıkarılanların sayısı 187’ye yükseldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Belediyesinden 8 işçi daha çıkarıldı. Yaklaşık 4 aylık sürede 179 işçinin işine son veren MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 5’i Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube İş Yeri Temsilcisi olmak üzere toplam 8 işçiyi daha işten çıkardı.

Aliağa Belediyesinden işten çıkarılan işçilerin mücadelesi sürerken, Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten atmalar da sürüyor. Bugüne kadar 179 işçinin işine son verilen belediyeden 8 işçi daha işinden oldu. Genel İş Sendikası 5 No’lu Şubenin örgütlü olduğu belediye önünde işten çıkarılan işçilerin mücadelesi sürüyor.

Sendika, işten çıkarılan toplam 187 işçi için belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, 31 Mart’ta ikinci kez seçilen Serkan Acar’ın daha önce belediyenin borcunu yüzde 700 artışla 35 milyondan 250 milyona çıkarttığını hatırlatarak “Bu sorumsuz davranışı yüzünden, hiçbir suçu günahı olmayan 187 işçi, teknolojik gelişme ve ekonomik yetersizlik bahane edilerek işlerinden edilmiştir” dedi. Acar’ın tüm sendikalı çalışanların iş akitlerini feshederek, sendikalı işçinin kalmadığı gerekçesiyle, sendika yöneticisi ve işyeri temsilcilerini de işten attığını aktaran Gümüştekin, baskılara karşı direnmeye devam edeceklerini bildirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğazlarda “İngiltere oyunu” mu oynanıyor?

SONRAKİ HABER

Uluslararası Kadıköy Festivali’nin açılışı Charlie Chaplin’den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...