30 Temmuz 2019 22:01
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2019 22:03

Kars İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP İl yöneticileri gözaltına alındı

Kars’ta polisin eş zamanlı olarak yaptığı ev baskınlarında gözaltına alınan İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen tutuklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kars'ta ev baskınıyla gözaltına alınan 12 kişiden, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Güldane Kılıç ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen tutuklandı.

İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç, HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen, Oktay Tül, Dağpınar Belediye Meclis Üyesi Münevver Subaşı, HDP eski İl Eş Başkanı İdris Ağbaba savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Yargılama sonucunda İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nuriye Erkmen "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi ise "adli kontrol şartıyla" serbest bırakıldı. 

Gözaltına alınan 12 kişiden Tuğba Yağışlı, Seyfettin Gönel, Mustafa Özmen, Ünal Çalışkan, Mehmet Sena Oral ve Adem Yıldırım ise 4 gün önce hakim karşısına çıkmış, Adem Yıldırım ‘’terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmıştı. Yine Kars'ta önceki hafta da HDP Kağızman İlçe Eş Başkanı Yaşar Özlü gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Kars’ta 23 Temmuz'da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars il yöneticileri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan bazı isimler şöyle:
İHD Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç
HDP İl Yöneticisi Nuriye Erkmen
Tuğba Yağışlı
Oktay Tül
HDP Belediye Meclis Üyesi Münevver Subaşı
HDP İl Eski Başkanı İdris Ağbaba
HDP Akyaka İlçe Eski Başkanı Mustafa Özmen (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaattan düşen mülteci işçinin hastane masrafları karşılanmadı

SONRAKİ HABER

Yarış otomobilleri izleyenlerin arasına daldı: 7 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...