23 Temmuz 2019 05:33

İnşaattan düşen mülteci işçinin hastane masrafları karşılanmadı

Kayıt dışı çalıştığı inşaattan düşerek ağır yaralanan Afgan mülteci, patronunun kendisine "şikayetçi olma, sana bakarım" dediğini ancak hastane masraflarını karşılamadığını ileri sürdü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Afyon'da kayıt dışı çalıştığı Görgülü İnşaat'a ait şantiyeden düşerek ağır yaralanan Afgan mülteci Norullah Shur Zad, patron Görgülü'nün şikayetçi olmaması karşılığında ödeyeceğini söylediği tedavi masrafını ödemediğini söyledi. Patron Görgülü ise iddiaları önce yalanladı, sonra "Geçmiş, gitmiş bir olay" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Norullah Shur Zad (20) 2018 yılında Afyon Görgülü İnşaatta çalışırken düşerek ağır yaralandı ve kaldığı hastanede uzun süre tedavi gördü. Zad, inşaat firmasının kendisine söz vermesine rağmen hastane masraflarını karşılamadığını söyledi. Hastanede birikmiş borçları yüzünden zor günler geçirdiğini söyleyen Zad, çalıştığı firmaya dava açarak hukuk mücadelesi için destek bekliyor.

PATRONU YARDIM ETMEDİ

Afyon İl Göç İdaresinde bulunan kaydının, tedavi gördüğü süre boyunca denetim imzasına gidemediği için silindiğini belirten Zad, kaydını yenilediğini belirtti. Zad, çalışma izni olmadığı için inşaatlarda kayıt dışı çalıştırıldığını söyledi. Kaza günü özel bir hastaneye kaldırıldığını dile getiren Zad, hastane polisinden önce odasına gelen Görgülü İnşaat’ın patronu Adem Görgülü’nün kendisine, “Şikayetçi olma, iyileşene kadar sana ben bakacağım” dediğini ileri sürdü.

"KAZADAN SONRA 'SANA BAKARIM' DİYEN PATRON TELEFONUMU AÇMIYOR"

Ancak Görgülü’nün, o günden beri tedavisi boyunca ihtiyaç duyduğu hiçbir yardımda bulunmadığını aktaran Zad, şunları söyledi: “Hastaneye olan borcumdan dolayı zor günler geçiriyorum. Çalışamadığım için de Afganistan’daki aileme para gönderemiyorum. 6 Eylül’de ilk verdiğim ifadeyi değiştirmek için Afyon Karahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kocatepe Polis Merkezi Amirliğine gittim ve Adem Görgülü hakkında şikayetçi oldum. Şikayetim üzerine adliyeye yönlendirildim. Ancak, adliyedeki bir görevli bana, ‘senin dava açma hakkın yok, hiçbir şey yapamazsın’ dedi. Kazadan sonra sana bakarım diyen patron, telefonlarımı bile açmıyor.”

Yaşadığı haksızlığa dair hukuk mücadelesini vereceğini söyleyen Zad, Türkiye’deki mülteci derneklerinden de destek beklediğini ifade etti.

PATRON İDDİALARI DOĞRULADI

Zad’ın iddialarını sorduğumuz Görgülü inşaatın sahibi Adem Görgülü önce iddiaları reddetti. Görgülü, Norullah Shur Zad’ın kendi inşaatında çalışmadığını, inşaatta çalışan Mustafa Öksüz adlı ustayı ziyaret ettiğini ve o esnada kazanın yaşandığını iddia etti. Polis tutanakları ve hastane raporlarını hatırlattığımız Görgülü, ardından inşaatında yaşanan iş kazasını “Talihsiz bir olay yaşandı, evet ama geçmiş gitmiş bir olay” diyerek tanımladı. Görgülü, hastane masraflarını karşılamadığı iddialarını da yanıtsız bıraktı. (Afyon/MA)

ÖNCEKİ HABER

Seyhan Nehri’nde cansız kadın bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Kars İHD Şube Başkanı Güldane Kılıç ve HDP İl yöneticileri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa