16 Ekim 2012 15:22

Cargill’de sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Cargill Fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikasının örgütlenme çalışmaları sürüyor. Sendikacılar her gün vardiya çıkışlarında fabrika önüne giderek işçileri bilgilendiriyor.Emek Partisi yöneticileri de işçilere destek vermek amacıyla ön

Cargill’de sendikalaşma mücadelesi sürüyor
Paylaş
Önen Ersin

Emek Partisi yöneticileri de işçilere destek vermek amacıyla önceki gün fabrika önündeydi. İşten atılan Cargill işçisi Kemal Kapar’ın da yer aldığı ziyaret sırasında sık sık “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganı atıldı. Burada konuşan Emek Partisi Gemlik İlçe Başkanı Nurettin Demir her zaman Cargill işçilerinin yanında olacaklarını vurguladı.

BASKILAR SON BULSUN

Fabrikadaki süreçle ilgili gazetemize konuşan Öz Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Yalçın Kaya, yaklaşık 7 aydır örgütlenme çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Fabrika yönetiminin kendilerine işçilerin Anayasal haklarına saygı göstereceği sözünü verdiğini ancak sonrasında Kemal Kapar isimli işçinin işten atıldığını anlatan Kaya; “İşten atarak süreci bitirebileceklerini zannettiler, ama o günden sonra üyelikler bitmedi” dedi. Yetki alacak çoğunluğu sağladıklarını bildiren Kaya, Kapar’ın işe geri alınmasını ve sendikalaşma üzerindeki baskılara son verilmesini istediklerini söyledi.

KÖYLER İŞGALCİ OLARAK GÖRÜYOR

Örgütlenme çalışması kapsamında civardaki tüm köyleri gezdiklerini anlatan Öz Gıda-İş Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün ise köylerin Cargill’den rahatsız olduğunu, özellikle Orhangazi’de şirketin işgalci olarak görüldüğünü belirtti. Şengün, patronu hatasından geri dönmeye ve işçilerin Anayasal hakkına saygı göstermeye çağırdı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel, açlık grevlerine dikkat çekti

SONRAKİ HABER

Adana KCK'de 45 kişiye 416 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...