22 Temmuz 2019 14:25
Son Güncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2019 08:50

DEÜ’de 5 akademisyen görevlerinden alındı

Geçtiğimiz ay taşınmayla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 5 akademisyen görevden alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz aylarda "depreme dayanıklı olmadığı" gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesine taşınmasıyla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tepkisi sürerken, 5 akademisyen görevden alındı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; herhangi bir gerekçe gösterilmeden görevden alınan akademisyenler arasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu tartışmalı duruma tepki gösteren Prof. Dr. Semih Çelenk de bulunuyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından görevden alınan akademisyenlerin isimleri şöyle: Tiyatro Bölüm Başkanı Semih Çelenk, Resim Bölümü Başkanı Gülay Sağlam, Müzik Teknolojileri Ana sanat Dalı Başkanı Cihan Işıkhan, Film Tasarımı ve Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Dilek Tunalı, Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Aslıhan Ünlü.

NE OLMUŞTU?

DEÜ Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesini taşıma kararı almış, fakültenin öğrencileri ise yeni binanın GSF için uygun olmadığını vurgulayarak karara karşı imza kampanyası başlatmıştı. Söz konusu karara tepkinin yükselmesinin ardından, Rektörlük basın açıklaması yapmış ve konunun bir tercihten öte, zorunluluk olduğunu ileri sürmüştü. Rektörlüğün açıklamasını yeterli bulmayan öğrenciler eylemler yapmış, taleplerini iletmişti. Son olarak GSF öğretim elemanları ve öğrencileri, fakültelerinin taşınmak istenmesine ilişkin açıklama yapmış ve müzakere çağrısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te 22 Temmuz Katliamı eğitim müfredatına girecek

SONRAKİ HABER

DERİTEKS’TE örgütlenen 9 işçi işten atıldı: Sendikalaşmak suç değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...