22 Temmuz 2019 12:57

Dominik’te hükümet karşıtı büyük yürüyüş

Dominik Cumhuriyeti’nde “Demokratik Koalisyon” adı altında bir araya gelen binlerce kişi Devlet Başkanı Danilo Medina’nın yeniden adaylığını sağlayacak anayasa değişikliğini protesto etti.

Fotoğraf: Bien Común RD / Facebook

Paylaş

Karayipler ülkesi olan Dominik Cumhuriyeti’nde, Devlet Başkanı Danilo Medina’nın üçüncü kez başkanlığa aday olabilmesi için anayasa değişikliğinin gündeme getirilmesini binlerce kişi protesto etti.

Pazar günü başkent Santo Domingo’da “Demokratik Koalisyon” adı altında bir araya gelen siyasi partiler ve kitle örgütlerinin düzenlediği protesto yürüyüşünde binlerce Dominikli, tarafından “Yolsuzlar defolun” sloganları atıldı. Devlet Başkanı Medina ve Dominik Kurtuluş Partisi (PLD) hükümeti, rüşvet karşılığı Brezilya inşaat devi Odebrecht’e kamu ihaleleri verdiklerinin ortaya çıkması nedeniyle son iki yıldır kitlesel halk protestolarıyla karşı karşıyaydı. Medina için anayasa reformunun gündeme getirilmesi ise halkın öfkesinin bir kez daha sokağa taşmasına neden oldu.

Yürüyüş sonrası yapılan mitingde Demokratik Koalisyon adına konuşma yapan Gazeteci Juan Bolívar Díaz, yedi yıllık Medina yönetimi boyunca ülkenin borçlarının katlandığını, nüfusun yüzde 50’sinin yoksulluk sınırının altına yaşadığını, Dominikli çocukların omuzlarında 250 bin peso borçla dünyaya geldiklerini söyledi. Bolivar Diaz, ayrıca, Dominik Cumhuriyeti’nin en yozlaşmış ülkeler listesine sokan yolsuzluk utancına son verilmesi gerektiğini de belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Holding, Kaz Dağı’nda faaliyet yürüten altın madenini satın aldı

SONRAKİ HABER

Ford işçileri: İşçi tamam derse taslak MESS’e sunulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...