22 Temmuz 2019 12:08

Bingöl’de havaların serin geçmesi sera verimini düşürdü

Bingöl’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle sera üretiminde verim düştü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kurduğu serayla Bingöl'e yetecek kadar salatalık üreten Abdurrahim Sarıdağ, “Geçen sene 700 kilo salatalık topluyorduk, bu sene 350 kilo topluyoruz. Hava soğuk geçtiği için verim düştü” dedi.

Bingöl'de hayvancılıkla uğraşan Abdurrahim Sarıdağ, Elazığ'da ziyaret ettiği arkadaşlarından gördüğü seracılık işini yapmaya başladı. Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yaptıktan sonra ikamet ettiği İçmeler Mahallesi'nde 2 dönümlük arazi üzerine sera kuran Sarıdağ, salatalık yetiştirmeye başladı. Sarıdağ, şu an ağabeyleriyle birlikte yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine kurdukları serayla Bingöl'e yetecek kadar salatalık üretiyor.

‘VERİM GEÇEN SENEYE GÖRE DÜŞTÜ’

 MA’da yer alan haberde; Ağabeylerinin serasıyla birlikte günlük 5 dönümden 1 ton salatalık topladıklarını aktaran Sarıdağ, geçmiş senelere göre seradan aldıkları verimin de düştüğünü belirtti.  Sarıdağ, “Kendi seramda 350 kilo topluyorum. Kazancımız geçen seneye göre yarı oranında azalmış. Geçen sene 700 kilo salatalık topluyorduk, bu sene 350 kilo topluyoruz. Hava soğuk geçtiği için verim düştü” dedi.

‘DESTEK YETERSİZ’

 Hiçbir yerden destek almadıklarını, bu yüzden fiyatlar konusunda zorlandıklarını dile getiren Sarıdağ, “Fideleri hazır istiyoruz. Bu yıl fidelerin tanesi 1 liranın üzerindeydi. Bana, tanesi 1 lira 25 kuruştan 8 bin tane fide geldi. 10 bin lira sadece fide parası verdik. Zirai ilaçlara da 2 bin lira verdik. Fiyatlar çok yüksek. Bazı zirai ilaçların 300 gramı 90 lira. Dönüm başı 250 lira destek yapılıyor. Gübre için destekleme alsaydık faydası olurdu. En pahalı olan gübredir, onu da kendi cebimizden alıyoruz. Bize pek fazla etki etmiyor” ifadelerini kullandı.

Devlet desteğinin yetersiz olduğundan bahseden Sarıdağ, “Devlet gelip eksikliklerimizi tespit eder ve taksitlendirirse rahatlarız” dedi. (Bingöl/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Türkler mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

DİSK Tekstil ucuz işçiliğin dayatıldığı Bölge illerinde çalışma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa