21 Temmuz 2019 12:56

Suruç anmasında yaralanan vekiller: Polis ‘Süpürün bunları’ dedi

Suruç Katliamı'nda yitirilenler için düzenlenen anmaya yapılan polis saldırısında yaralanan milletvekilleri yaşananları anlattı. HDP’li Erol Katırcıoğlu, polislerin ‘süpürün bunları’ dediğini söyledi.

Fotoğraflar: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

Suruç Katliamı’nın dördüncü yıl dönümünde, Kadıköy’de dün anma yapmak isteyen aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin bulunduğu gruba polis, plastik mermi ve gazla saldırdı. Çok sayıda kişinin darbedilip gözaltına alındığı olayda HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu karnına isabet eden plastik mermiyle yaralandı. HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç-Koçyiğit ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in ise bacaklarına plastik mermi isabet etti. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da polisin sıktığı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Polisin saldırısından etkilenen ve hastaneden tedavi altına alınan vekiller bianet’e konuştu.

KATIRCIOĞLU: YÜRÜTMEMEYE KARARLIYDILAR

HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, anma yapılacağı gün öğlen saatlerinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini olumsuz bir durumun yaşanmaması için bir ön görüşme yaptığını söyledi.  Anma için ilk olarak Halitağa’da bir oturma eylemi yapıldığını belirten Katırcıoğlu, şöyle konuştu: “Süreyya Operası’na yürüyüp oradan da Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na gidilecekti. İlk önce kaldırımdan yürünmesi söylendi ve bu kabul edildi. Fakat daha sonra yeniden gerginlik yaşandı. Sonradan il emniyet müdür yardımcısı olduğunu öğrendiğim kişi yürütmemeye çok kararlı bir şekilde ‘süpürün bunları’ dedi”

ŞEKER: BU ŞİDDETİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Bacağından plastik mermiyle yaralanan CHP Milletvekili Ali Şeker de şöyle konuştu: “Suruç’ta katliamı seyreden polis burada şiddet uyguluyor. Suruç’ta Alagöz kardeşlerin bu katliamı yapacakları aylar öncesinden biliniyordu. Bu bilgilerin hepsi emniyet ve devlet kayıtlarında var. Şayet polis, o gün orada seyretmek yerine görevini yerine getirseydi, bugün bu insanlar kayıplarını anmak için toplanmayacaktı. Beş vekilin de içinde bulunduğu böylesi bir şiddeti kabul etmek mümkün değil.”

"İKNA ETMEYE ÇALIŞIRKEN GAZ ATTILAR"

HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise şunları söyledi: “Orada beş milletvekili bulunuyorduk ve hedef alınarak plastik mermi sıkıldı. Onlarca insan darp edilerek adeta işkence edilerek gözaltına alındı. Kontrolsüz güç kullanıldı. Kaymakam az önce açıklama yapmış: ‘Envanterimizde plastik mermi yok’ diye. Ne diyeceğimi bilemiyorum. ‘Peki vücudumuzda açılan delikler nedir’ diye sormak istiyorum.” Kadıköy’deki müdahale sırasında olaylarda gözaltına alınan 22 kişi ise emniyet ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KPSS Alan Bilgisi 3. oturumu tamamlandı

SONRAKİ HABER

Finlandiya'da kadın sünneti riski iltica nedeni sayılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...