21 Temmuz 2019 08:48

Bucak'ta kuyu faciası: Metan gazından zehirlenen 2 kişi öldü

Bucak'ta temizlemek için girdikleri su kuyusunda metan gazından zehirlenen iki kardeş yaşamını yitirdi. Kuyudan çıkarıldıkdan sonra kalbi çalıştırılan Osman Vural'ın ise beyin ölümü gerçekleşti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Burdur'un Bucak ilçesinde, temizlemek için girdikleri su kuyusunda metan gazından zehirlenerek yaşamı yitiren ikiz kardeşler Rabia Vural (36) ve Ramazan Güler'in cenazeleri toprağa verildi. Kuyudan çıkarıldıktan sonra kalbi yeniden çalıştırılan Osman Vural'ın da (18) beyin ölümünün gerçekleştiği kaydedildi.

Bucak ilçesi Keçili Mahallesi'nde oturan Rabia Vural, dün (20 Temmuz) öğleden sonra evlerinin önünde bulunan 12 metre derinliğinde, 1 metre genişliğindeki içme suyu kuyusunu temizlemek için ikiz kardeşi Ramazan Güler ve oğlu Osman Vural'dan yardım istedi. Osman Vural, merdivenle kuyuya indi. Bir süre sonra fenalaştığını söyleyen Vural'ın çevresinde şakacı biri olarak tanındığı için yine şaka yaptığını düşünen ailesi, ciddiye almadı. Kısa süre sonra Vural'ın sesinin çıkmadığını fark eden anne Rabia Vural kuyuya indi. Rabia Vural'ın çığlığıyla birlikte yardıma koşan ikiz kardeşi Ramazan Güler de kuyuya girdi.

Rabia Vural ile kardeşi ve oğlu yukarı çıkmayınca, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Adrese polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kuyudan çıkarılan ikizler Ramazan ve Rabia'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Osman Vural ise ambulansta yapılan müdahaleyle kalbi çalıştırıldıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü.

OSMAN VURAL'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Rabia Vural ve Ramazan Gürel'in cenazeleri toprağa verildi. Rabia Vural için Bucak ilçesi Keçilli köyü mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.

Diğer yandan hastanede tedavisi süren Osman Vural'ın beyin ölümünün gerçekleştiği kaydedildi.

METAN GAZINDAN ZEHİRLENDİLER

İkizlerin ağabeyi Şaban Güler, olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Hem içme suyu, hem de hayvanların su içmesi için açtıkları bir kuyuydu. Kuyuya giren kardeşlerim yaşamını yitirdi. Metan gazından zehirlendiklerini biliyoruz. Kuyuya giren kurtarma ekipleri bile zorlandı" dedi. (Burdur/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'ya ait gemide yangın çıktı, 1 denizci kayıp

SONRAKİ HABER

KPSS Alan Bilgisi 3. oturumu tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa