21 Temmuz 2019 05:30
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2019 06:50

Manisa'da kayık alabora oldu: 2 kişi hayatını kaybetti

Salihli'de balıkçı teknesinin alabora olması sonucu göle düşerek kaybolan iki kişinin cansız bedeni bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesinde, balıkçı teknesinin alabora olması sonucu göle düşerek kaybolan biri çocuk, iki kişinin cansız bedeni bulundu.

Marmara Gölü'nde teknenin alabora olması sonucu göle düşen Nebi Saygı (28) ve Mesut Karakülah'ı (13) arama çalışmalarına sabahın erken saatlerinde devam edildi. AFAD, Jandarma ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'nin de destek verdiği aramalarda su altı ekipleri göle dalış gerçekleştirdi.

Ekiplerin araması sonucu Saygı ve Karakülah'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Saygı ve Karakülah'ın cesetleri savcılık incelemesinin ardından Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Göle düşen 3 kişiyi kurtaran balıkçılardan biri olan Nurettin Erefe, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Saat 16.30 sıralarında göle ağ atmaya gittik. Bu sırada kayığın alabora olduğunu gördük. Yanımda oğlum da vardı. Oğlum bu kayık battı dedim. Hemen ağları geri topladık ve 15 dakika uzaklıktaki kayığa ulaştık, hemen 3 kişiyi kurtarıp kayığımıza aldık. 2 kişi kayıp dediler. Karaya çıkınca jandarmaya haber verdik" dedi.

NE OLMUŞTU?

Tekelioğlu Mahallesi mevkisinden 20 Temmuz'da Marmara Gölü'ne açılan 5 balıkçıyı taşıyan tekne, kıyıdan yaklaşık 2 kilometre açıkta, henüz belirlenemeyen nedenle alabora olmuş, göle düşenlerden 3'ü, çevredeki balıkçıların müdahalesiyle kurtarılmıştı.

Diğer iki kişiye ise ulaşılamamış, havanın kararması sonucu dün akşam arama çalışmalarına ara verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Serinlemek için göle giren iki çocuk boğuldu

SONRAKİ HABER

Soma'da maden işçileri tazminat hakkını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...