16 Ekim 2012 14:37

‘Kızınız terör örgütü üyesi biliyor musunuz?’

Polis, çeşitli kitle ve meslek örgütlerinin eylemlerine katıldığını tespit ettiği öğrencilerin ailelerini telefonla arayarak “çocuklarınız terör örgütü eylemine katılıyor” diyor.ODTÜ öğrencisi Z.P Ankara’daki büyük Alevi mitingine katılmış ve mitingde 4 +4 +4 eğitim sistemine tepkisini g

‘Kızınız terör örgütü üyesi biliyor musunuz?’
Paylaş
Simgenaz Gündüz

Polis, çeşitli kitle ve meslek örgütlerinin eylemlerine katıldığını tespit ettiği öğrencilerin ailelerini telefonla arayarak “çocuklarınız terör örgütü eylemine katılıyor” diyor.

ODTÜ öğrencisi Z.P Ankara’daki büyük Alevi mitingine katılmış ve mitingde 4 +4 +4 eğitim sistemine tepkisini göstermişti. Son olarak BDP kongresine de katılan Z.P’yi arayan babası, polisin kendisini aradığını ve “kızınız terör örgütü eylemlerine katılıyor” dediğini söyledi. Polisin babasına “kızınız terör örgütü üyesi. Ankara’da eylemlere katılıyor, takıldığı insanlar terör örgütü üyeleri, bunlardan haberiniz var mı?​” dediğini aktaran Z.P, babasının da polislere “Benim kızım Ankara’ya okumaya gitti. Siz kızımı mı takip ediyorsunuz?​” diye sorduğunu söyledi. İnsanların haklarını aramalarının suç olmadığını söyleyen Z.P. “Amaçları insanları korkutmak, ama bunu yapamayacaklar. Alevi mitingi ve 4+4+4 mitingine katılmak terör örgütü üyesi olmak mı oluyor?​” diye tepki gösterdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci yine demokratik eylemlere katıldığı için polis tarafından işyerinin aranıp “terör örgütü üyesi” denildiği için 2,5 yıldır çalıştığı işyerinden atıldığını  söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oruç Reis pişmanlıktır!

SONRAKİ HABER

Gerçek işsizlik oranı: Yüzde 16.6

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...