16 Ekim 2012 14:35

Oruç Reis pişmanlıktır!

HABERİN başlığı öğrencilere ait. Bu okula gelirseniz karnınız doymayabilir. Kantinden, yemekhaneden aldığınız yiyeceklere paranız yetmeyebilir. Kocaeli Körfez’de Oruç Reis Anadolu Lisesi’nde kantin fiyatlarını yüksek bulan öğrenciler kantini boykot edip evlerinden getirdikleri yiyecekleri yiyor.KANTİNİN HEDEFİ KÂR11. Sın

Oruç Reis pişmanlıktır!
Paylaş

HABERİN başlığı öğrencilere ait. Bu okula gelirseniz karnınız doymayabilir. Kantinden, yemekhaneden aldığınız yiyeceklere paranız yetmeyebilir. Kocaeli Körfez’de Oruç Reis Anadolu Lisesi’nde kantin fiyatlarını yüksek bulan öğrenciler kantini boykot edip evlerinden getirdikleri yiyecekleri yiyor.

KANTİNİN HEDEFİ KÂR

11. Sınıf Öğrencisi Safa Turgut, kantin fiyatlarının kendilerini ezdiğini; yemekhanenin fiyatlarının da kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Kantindeki fiyatların dışarıdaki bir bakkaldan daha yüksek olduğunu söyleyen Turgut, “Okul yönetimi bu konuda bir şey yapmıyor, kimse konuşmuyor. Okulda başkanlık seçimleri var bu durumu başkanla konuşacağız” diye konuştu.
Başka bir Öğrenci Yağız ise kantinde olan her şeyin dışarıda olduğundan çok daha pahalı olduğunu belirterek dışarıda 50 kuruşa satılan bir şeyin kantinde 1-1,50 lira gibi bir fiyata satıldığını belirtti.

YEMEKLER SAĞLIKSIZ

12. Sınıf Öğrencisi Gökçe Tamer ise “Zaten kantin yemekleri sağlıksız, her gün aynı şeyleri yemek insan sağlığını bozuyor” diyerek kendisinin ve sınıfının boykota katıldıklarını, kantinden hiçbir şey almayıp sınıfça evden yemek getirdiklerini belirtti.
12. Sınıf Öğrencisi Batur Kılıç, bu durumun Türkiye genelinde geçerli olduğunu, okulların piyasalaştırıldığını, bunun ise kantinde başladığını dile getirdi.

Yekta Sağlam ise boykot sürecinin daha yeni başladığını dile getirerek, “Bütün okula anlatıp, gösterebilirsek şu anki durum değişebilir. Daha boykota bütün sınıflar katılmadı. Okul yönetimi bunda etkili oldu, öğrenciler çekiniyor” diye konuştu. Sohbet ettiğimiz öğrenciler ve diğer öğrenciler son olarak sözlerini ‘Oruç Reis Anadolu Lisesi kantini boykot ediyor. Boykot ediyoruz. Bizi dinleyin” diyerek bitirdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Topraklarımızı yasa dışı bir şekilde işgal ediyorlar

SONRAKİ HABER

‘Kızınız terör örgütü üyesi biliyor musunuz?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...