18 Temmuz 2019 18:32
Son Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2019 19:14

Trump: İran'ın insansız hava aracını vurduk | İran: Kendi drone'unuz olabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı. İran ise açıklamayı yalanlayarak "ABD kendi drone'unu vurmuş olabilir" dedi.

Donald Trump fotoğraf: Beyaz Saray & Seyed Abbas Araghchi'nin Twitter gönderisi

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ait insansız hava aracını düşürdükleri konusunda emin olduklarını söyledi.

Beyaz Saray'da basın mensuplarına gündemi değerlendiren Trump, İran'la savaşa girme gibi bir endişesinin olup olmadığı sorusuna, "Hayır hiç de değil. Dünyadaki en büyük savaş gemilerine ve ekipmanlarına sahibiz. Bunları kullanmak istemiyoruz. Kendi iyilikleri için umarım aptalca bir şey yapmazlar. Eğer yaparlarsa daha önce kimsenin ödemediği bir bedeli öderler" yanıtını verdi.

Trump, İran'a ait insansız hava aracını ABD'nin düşürüp düşürmediğiyle ilgili bir soru üzerine ise "Hiç şüphe yok. Biz düşürdük" dedi.

Trump'ın, aynı soruyu yönelttiği ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da "O İHA'yı biz düşürdük, bundan kuşkumuz yok." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Trump, dün, Hürmüz Boğazı'nda, ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS Boxer amfibik saldırı gemisi ve mürettebatının güvenliğini tehdit eden insansız hava aracını düşürdüklerini söylemişti. Trump, İran'a ait aracı, birkaç kez uyarılmasına rağmen gemiye 900 metre kadar yaklaşması nedeniyle ''savunma amaçlı'' düşürdüklerini kaydetmişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise New York'ta, Trump'ın söz konusu açıklamasını soran gazetecilere, olayın incelendiğini belirterek, "Bizim bugün insansız hava aracı kaybettiğimiz yönünde bir bilgi yok." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyed Abbas Araghchi de Trump’ın İran’a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğü açıklamalarına “ABD’nin kendi droneunu düşürmüş olabileceğinden korkuyorum” yanıtını vermişti

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Araghchi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hürmüz Boğazı'nda ya da başka bir yerde herhangi bir drone kaybetmedik. USS Boxer’ın kendi drone'larını yanlışlıkla vurmuş olmasından korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İran Silahlı Kuvvetleri sözcüsü de, ABD Başkanı Donald Trump’ın iddialarını reddetmiş, İran’a ait tüm droneların güvenli bir şekilde üslere döndüğünü belirtmişti. İran haber ajansı Tasnim News’te yer alan haberde, İran Silahlı Kuvvetler sözcüsünün “Trump’ın iddialarının aksine, Hürmüz Boğazı’ndaki İran’a ait tüm dronelar güvenli bir şekilde üslere döndü” açıklamasını yaptığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F-35 açıklaması

SONRAKİ HABER

Hindistan'daki selde ölü sayısı 136'ya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...