18 Temmuz 2019 07:49

Meclis Başkanlığı ‘Kürt kentleri’ ifadesini ‘kaba ve yaralayıcı’ buldu

Meclis Başkanlığı, içinde "Kürt kentleri" ifadesi geçen soru önergesini işleme koymadı, ifadeyi “kaba ve yaralayıcı” buldu.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Daha önce "Kürt coğrafyası" ve "Roboski katliamı" ifadelerinin yer aldığı önergeleri işleme koymayan Meclis Başkanlığı, bu kez de HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın bölgedeki orman yangınlarına ilişkin verdiği önergede geçen "Kürt kentleri" ifadesini “kaba ve yaralayıcı” buldu. 

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından askeri operasyonlar sırasında Cudi, Gabar ve Besta bölgelerinde sık sık yaşanan orman yangınlarına ilişkin geçtiğimiz ay Meclis Başkanlığı'na sunulan soru önergesi işleme konulmadan iade edildi. 
 
HDP'li Kaçmaz'ın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergenin iade edilmesine ise, önergede yer alan "Kürt kentleri" ifadesi gerekçe gösterildi. 

"KÜRT KENTLERİ" İBARESİNİN ÇIKARILMASI İSTENDİ

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un imzasının yer aldığı iade yazısında, söz konusu ifade "kaba ve yaralayıcı" bulundu. 
 
Verilen yanıtta, "İlgi önergenin (2) numaralı sorusu mezkûr içtüzük hükmü çerçevesinde değerlendirmiştir. Söz konusu soru çıkarıldığı veya İçtüzük hükmüne uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önerge işleme anılabilecektir" denildi.
 
HDP'li milletvekilleri tarafından verilen bazı önergeler, benzer şekilde iade edilmişti. Meclis Başkanlığı, daha öncesinde "Kürt coğrafyası", "Roboski katlimı" ve "inkar ve asimilasyon politikaları" ifadelerini de "kaba ve yaralayıcı" bulmuştu. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığının 15 Temmuz raporundaki "Kumpas davaları"ndan "KCK" çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesinden atılan işçilere diğer belediyelerin işçilerinden destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...