18 Temmuz 2019 06:16

Cumhurbaşkanlığının 15 Temmuz raporundaki "Kumpas davaları"ndan "KCK" çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan 15 Temmuz raporundan, “FETÖ’nün Kumpas Davaları” başlığı altında yer alan “KCK davaları” çıkarıldı.

Ekran görüntüleri, Cumhurbaşkanlığı raporundan alınmıştır. 

Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan “10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü” başlıklı rapordan, “Kumpas davaları” arasında sayılan “KCK davaları”, konunun haber olmasının ardından çıkarıldı. 

RAPORDA "KCK DAVALARI" NASIL YER ALMIŞTI?

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili  “10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü” başlığıyla yer alan 42 sayfalık raporda Kürt siyasetçi, hukukçu ve gazetecilerin yargılandığı “KCK davaları”, “Kumpas Davası” olarak tanımlanmıştı.  Dün Evrensel tarafından da haberleştirilen raporda "Kumpas davaları" ismi altında Ergenekon, Balyoz, KCK, Selam-Tevhid, Tahşiye, Askerî Casusluk davaları sıralanmış, söz konusu davalar için “Bu davalarda sahte delil ve kurgu mahkemeler ile rakiplerini tasfiye ettiği ortaya çıktı" ifadeleri yer almıştı. 

KCK DAVASI ÇIKARILDI

Konunun haber olmasının ardından rapordan, “kumpas” olarak kabul edilen “KCK davaları” çıkarıldı ve Ergenekon, Balyoz, Selam-Tevhid, Tahşiye, Askerî Casusluk davaları” bırakıldı.

Raporun güncel haline buradan, eski haline ise şu adresten ulaşabilirsiniz. 

ÖNCEKİ HABER

Karlov suikastı soruşturmasında biri eski 6 TRT çalışanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Meclis Başkanlığı ‘Kürt kentleri’ ifadesini ‘kaba ve yaralayıcı’ buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...