16 Ekim 2012 11:14

Asker kurşunu 8 çocuğu annesiz bıraktı

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan köyünde helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 8 çocuk annesi 39 yaşındaki Ayza Çetin’in cenazesi, Hakkari’de toprağa verildi.Bu sabah saatlerinde Van’da yapılan otopsi işlemlerinin ardından Hakkari’ye getirilen cenaze dini vecibeler yerine getirildikt

Asker kurşunu 8 çocuğu annesiz bıraktı
Paylaş

Bu sabah saatlerinde Van’da yapılan otopsi işlemlerinin ardından Hakkari’ye getirilen cenaze dini vecibeler yerine getirildikten sonra BDP il yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık bir grup tarafından Tekser’de bulunan Serê Solan Mezarlığında defnedildi. Kentte bugün kepenkler açılmadı. Olayda yaralanan Zekiya Çetinkaya’nın ise Hakkari Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

ÖLÜM NEDENİ ŞARAPNEL PARÇASI

Çetin’in otopsi raporunda ölüm nedeninin kafasına isabet eden şarapnel parçası olduğu tespit edildi. Şarapnel parçasının Çetin’in kafatası boşluğuna girerek, kafatası kemiklerini kırdığı ve beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Otopsi raporunda “Cesetten bir adet yaklaşık 5 gram ağırlığında kenarları kısmen düzenli, gri metalik renkli şarapnel parçası elde edildi” denildi.

‘ASKER BİZİ GÖREREK BOMBALADI’

Olayın görgü tanığı Nasrettin Çetin, “25-30 panzer köye geldi, köyü çembere aldılar. Sabahın ilk ışıklarına kadar çatışmalar sürdü. Bizler sabaha kadar yatmadık. Köyün her tarafını bombalıyorlardı. Elektriklerimiz de kesildi. Sabah hayvanlarımızı otlatmak için dışarı çıktık. Tüm köy halkı gündelik işlerini yapmak için dışarıdaydı. Askerler bizi net olarak görüyordu. Evlerin olduğunu, insanların yaşadığını görüyorlardı. Evlerimize doğru giderken, fark ettik ki askerler komşumuzun evine bomba atıyor. Komşularımızın imdadına yetişmek için evin önüne koştuk. Dumanlar yükseldi. Göz gözü görmüyordu. Sonra üzerimize top atmaya başladılar. Top yengeme isabet etti. Evlerin arkasına saklanmaya başladık” dedi.

Yaşamını yitiren Ayza Çetin’in eşi Hızır Çetin ise “Sürekli üzerimize top atıyorlar. Devlet bunu bilinçli yaptı. Köyümüz resmiyette serbest görünmesine rağmen, halen yasaklıdır. Devlet bizi yok etmek için var gücüyle çabalıyor. Bizi görmelerine rağmen gündüz gözü üzerimize ateş yağdırdılar. En büyük çocuğum 22, en küçük çocuğum 1 yaşındadır. Bizler bu saatten sonra orada yaşayamayız” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım savcıya ifade verdi

SONRAKİ HABER

Ricciardone: ABD ile Türkiye’nin ortak hedefleri var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...