17 Temmuz 2019 21:49

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğüne getirildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğüne Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ı getirdi, bazı valilerin de yeri değişti.

Mehmet Aktaş (Fotoğraf: Fadıl Aslan/AA)

Paylaş

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alınarak, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

Mehmet Aktaş'tan boşalan Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise bir dönem Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanan Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aksaray'ın Gülağaç, Malatya'nın Kuluncak, Muş'un Hasköy, Düzce'nin Cumayeri ve Rize'nin Çayeli ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulunan Aktaş, 2010-2014 yıllarında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak görev aldı.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aktaş, 2016'da Karabük Valiliği ardından da 2017'de Şırnak Valiliği yaptı.

ESKİ KAYYUM CÜNEYT EPCİM, AKP'DEN ADAY OLMUŞ AMA SEÇİLEMEMİŞTİ

Bayburt Valiliğine atanan Cüneyt Epcim 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde AKP'den aday olmuş ancak yüzde 33,09 oranında oy almıştı. HDP'nin Eş Başkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş, oyların yüzde 59,75'ini alarak seçimi kazanmıştı. Epcim, 11 Eylül 2016'da Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gümüşhane'de bir maden firmasının atık suyu dereye karıştı

SONRAKİ HABER

Gezi davasında Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...