17 Temmuz 2019 12:01

Bornova’da kaçak yapılar yıkılacak

Bornova'da 5 bin 171 kaçak yapı tespit edildi. Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "önümüzdeki ay 25 kaçak yapıyı yıkmak zorundayız" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İmar Barışı'yla birlikte pek çok kaçak yapı inşa edildiğini belirterek Bornovalılardan bu tip kaçak yapıların daha temel aşamasındayken kendilerine bildirilmesini istedi. Bornova'da 5 bin 171 kaçak yapı tespit edildiğini vurgulayan Başkan İduğ, "Bornova Belediyesi olarak hukuki sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki ay 25 kaçak yapıyı yıkmak zorundayız" dedi.

İzmir'deki 350 bin kaçak yapının yüzde 16'nın Bornova'da olduğunu öğrendiklerini anlatan Başkan İduğ "Şu an bizim yıkmak zorunda olduğumuz 5 bin 171 bina bulunuyor. Özellikle Çiçekliköy, Yakaköy, Eğridere gibi eski köy yerleşimlerinde çok sayıda kaçak yapı var. Süresi 6 ay daha uzatılan İmar Barışı ne yazık ki suistimal edildi. Bu tarihlerden sonra pek çok kaçak yapı inşa edildi ve bu yapılar için yıkım kararı çıktı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okulların yarısında kütüphane yok 

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davasında Tuncel, Samast ve Hayal'e hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...