17 Temmuz 2019 10:52

BES: Vergi adaletsizliğine son verin, ek ödemeleri emekliliğe yansıtın

BES Ankara şubeleri toplu sözleşme görüşmelerinde en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı temel alınarak artırılmasını, güvencesiz istihdam türlerine ve vergi adaletsizliğine son verilmesini istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şubeleri, 1 Ağustos’ta başlayacak kamu emekçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri için büro emekçilerinin taleplerini basın açıklamasıyla paylaştı. Açıklamayı yapan BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, kamuda emekçilere güvencesiz istihdamın dayatıldığını, siyasi kadrolaşmanın ve sendikal ayrımcılığın hiç olmadığı kadar arttığını söyledi. Meydan, emekçilerin maaşlarının her geçen gün eridiğini belirterek ”İğneden ipliğe her şeyi kapsayan zam yağmuru TÜİK enflasyonuna adeta damla olarak yansımaktadır” dedi. Et, süt ve ürünlerine, şekerden çaya yapılan zamların TÜİK tarafından görmezden gelindiğini belirten Meydan, sokağa yansıyan enflasyonun yüzde 40’larda olduğunu söyledi.

MEDYA KAMUOYUNU YANILTIYOR

Medyanın da kamu emekçilerinin maaşları konusunda kamuoyunu yanıltıcı haberler yaptığına dikkat çeken Meydan, “Hayatımızda bir arada görmediğimiz para destesi fotoğraflarının yer aldığı haberlerde büyük puntolarla ‘Memura 3 zam birden’ manşetleri atılmıştır. En düşük memur maaşı 3 bin 723 lira oldu’ denilmiştir. Elimize geçen maaşlar bu haberlerin koca bir palavradan ibaret olduğunu ispatlamaktadır” dedi. Meydan, emekçilerin en büyük sorunlarından birinin de vergi adaletsizliği olduğunu söyleyerek, kamu emekçilerinin önemli bir bölümünün ikinci vergi dilimine girdiğini ve Temmuz ayında aldıkları artışların vergiye gittiğini söyledi.

ÜCRET ARTIŞINDA YOKSULLUK SINIRI TEMEL ALINSIN

Meydan, büro emekçileri olarak toplu sözleşme için taleplerini paylaştı. Meydan, grevli, toplu sözleşme ve örgütlenme özgürlüğü talep ettiklerini söyledi. Meydan’ın paylaştığı talepler şöyle: “En düşük ücretin belirlenmesinde 6 bin 750 lira olan yoksulluk sınırının temel alınması, eşi çalışmayan iki çocuklu bir kamu emekçisinin maaşının buna göre artırılmasını, eş, çocuk, kira, yakacak, yemek ve ulaşım yardımları ile ücretin yoksulluk sınırı üzerine çıkartılmasını talep ediyoruz. Güvencesiz istihdam türlerine son verilmesini, maaşlarımızın asgari ücret tutarını aşan kısmı için gelir vergisinin ilk dilimi olan yüzde 15 oranın uygulanmasını, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, tüm lisans ve ön lisans mezunu kamu emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesini, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına göre diğer hizmet sınıflarına sınavsız atanmalarını, EYT haksızlığına son verilmesini, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iadesini, zorunlu BES sistemine son verilmesini istiyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Veli Ağbaba'dan OHAL raporu

SONRAKİ HABER

İHD 33 yaşında: İnsan hakları, demokrasi ve barış mücadelemiz sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...