16 Temmuz 2019 14:28

Barış Akademisyenleri'nden Tuna Altınel'in davası için dayanışma çağrısı

67 gündür cezaevinde olan Akademisyen Tuna Altınel'in 30 Temmuz'da görülecek ilk duruşması için dayanışma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Barış Akademisyenleri, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde 67 gündür cezaevinde bulunan Doç. Dr. Tuna Altınel ile dayanışma çağrısı yaptı. "Barış Akademisyenlerine Özgürlük" pankartının arkasında toplanan katılımcılar, "Hocama dokunma" dövizleri taşıdı.

"Bugün barış sözünün arkasında durmak için Çağlayan'a geldiğimiz 240 gün, 2000 duruşma ve 204 hükümü aştı" denilen açıklamada, Füsun Üstel'in 70 gündür, Tuna Altınel'in ise 67 gündür tutuklu olduğu hatırlatıldı. Tuna Altınel'in hem ‘Barış Sözü'nün, hem de onun üzerindeki baskının temsilcisi olduğu belirtilen açıklamada, "İddianamede yer alan suçlamanın dayandırıldığı belge ve deliller Fransa’da bulunan ve yasal bir kuruluş olan Lyon ve Rhones-Alpes Bölgesi Kürt Dostluk Derneği’nin düzenlediği bir konferansta çevirmenlik yaptığı sırada kaydedilen görüntü ve sosyal medya paylaşımlarından ibarettir” denildi.

"BALIKESİR VALİLİĞİ: TERÖR PROPAGANDASI YAPAN AKADEMİSYEN"

Açıklamada, Altınel'in İstanbul'a yurt dışından giriş yaptığı sırada pasaportuna el konulduğunu, Balıkesir Nüfus Müdürlüğünde pasaport işlemleri için gittiğinde de "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandığı dile getirildi. Daha yargılaması başlamadan Balıkesir Valiliğinin "terör propagandası yapan akademisyen tutuklandı" dediğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yargılandığı halde Türkiye’ye gelmekten vazgeçmeyen, pasaportuna tahdit konulduğu halde Balıkesir’e gitmekte tereddüt etmeyen Cumartesi Anneleri dayanışmacısı, düşünce ve ifade özgürlüğünün, insan haklarının alçak gönüllü ve kararlı savunucusu, uluslararası değerde başarılı matematikçi, dostumuz Tuna Altınel ile dayanışma çağrısı yapıyoruz"

Tuna Altınel'in ilk duruşması 30 Temmuz saat 14:30'da Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir'in Erdek ilçesinde köpekler zehirlendi

SONRAKİ HABER

Aliağa'daki işçilerle dayanışma büyüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...