Tekirdağ'da işten atmalar protesto edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 52 işçinin işten atılması protesto edildi.

16 Temmuz 2019 14:11
Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 52 işçinin işten atılması, Genel-İş Sendikası Trakya Şube üyeleri tarafından protesto edildi. Yapılan açıklamada "Bu yanlıştan vazgeçin" çağrısı yapıldı.

Trakya Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, “Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından örgütlü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu olan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde (TESKİ) çalışmakta olan bazı kadrolu üyelerimize son günlerde yazılı olarak iş akitlerinin fesih edileceğini ihbar eden ve 140 günlük ihbar süresinin başladığını bildiren tebligatlar gelmektedir. Yapılan tebligatlarda işçilere emeklilik sürelerini doldurdukları ifade edilerek vatandaşın beklentileri doğrultusunda hizmet sunumunda yaşanan olumsuzlukların azaltılması, personel yaş ortalamasının düşürülmesi ve bütçe dengesinin sağlanması gibi konularda yeniden yapılanmaya gidileceği; bu çerçevede iş akitlerinin fesih edileceği bildirilmiştir” dedi.

"BEN YAPTIM OLDU' ANLAYIŞI İLE İŞTEN ATILDILAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın kısa bir süre önce "İşçiler ile ilgili her türlü kararı birlikte alacağız" dediğini hatırlatan Şen, “Peki ne oldu da ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile işçiler işten atılmaktadır? Bu işçiler hayatlarının en güzel dönemlerini bu kurumlara harcamışlar ve onlarca yıl boyunca Tekirdağ halkına hizmet etmişlerdir” diye konuştu.

Şen konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine de taşıyacak ve bu haksızlığa son verilmesini talep edeceğiz. Ayrıca Belediye yönetiminin yukarıda bahsettiği gerekçelerin pek çoğu doğru değildir. Tekirdağ halkının bu işçilerin hizmetlerinden memnun olmadığı da doğru değildir. Bu haksız kararın tek bir gerekçesi vardır, belediye ekonomik olarak zordadır ve işçileri işten atarak ekonomik darboğazdan kurtulmak istenmekte ve emeklilik sürelerini doldurmuş olmaları bahane edilmektedir. Peki belediye bürokrasisi çok mu gençtir, büyük çoğunluğu ya emekli ya da emekliliği dolmuş personel değil midir? Bugün 29’u Büyükşehir Belediyesi işçisi, 23’ü de TESKİ işçisi olmak üzere toplam 52 işçinin iş akdi fesih edilmek istenmektedir. Bu sayıların daha da artacağı tarafımıza söylenmiştir. Çalışma hakkı anayasal bir haktır ve Sayın Kadir Albayrak’tan buna saygı göstermesini bekliyoruz. Ayrıca işçiler için resen emeklilik diye bir kavram yoktur ve bu işçileri emekliliğe zorlamayınız. Bu arkadaşlarımız sizden yıllarını verdikleri işyerlerinden emekli olurlarken onurlandırılmayı beklemektedirler.” (Tekirdağ/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Kanbal: ‘Yukarıdan talimat’ verenlerin kararıyla gözaltına alındım

SONRAKİ HABER

Balıkesir'in Erdek ilçesinde köpekler zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...