16 Temmuz 2019 13:52

SBF Dekanlığı, öğrencilerin çıkardığı fanzini bildiri sayıp ceza verdi

Ankara Üniversitesinde öğrencilerin çıkardığı “Sine-i Tüllab” adlı fanzin soruşturma konusu oldu. Dekanlık, “izinsiz bildiri dağıtımı” nedeniyle öğrenciye ceza verdi.

Sine i Tüllab fanzini

Paylaş

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilerin çıkardığı “Sine-i Tüllab” adlı fanzin soruşturma konusu oldu. SBF Dekanlığı, “izinsiz bildiri dağıtımı” nedeniyle öğrenci hakkında soruşturma başlattı ve ceza verdi. 

Mülkiye Haber’den Nurettin Öztatar’ın haberine göre, soruşturmanın konusu, Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye öğrencilerinin Nisan ayında çıkardıkları “Sine-i Tüllab” adlı fanzin. Bütünüyle mizah içeren fanzini, bir öğrencinin orta kantinde çantasından çıkarıp arkadaşına vermesi üzerine başlatılan soruşturma süreci, SBF’de öğrencilerin ders notu dışında herhangi bir basılı materyali, bir başkasına vermesinin yasak olduğunu gösterdi.

Sine-i Tüllab adlı fanzini çıkaran öğrenciler, fakültenin orta kantininde de, fanzini arkadaşlarına verirken, güvenlik görevlileri gelerek kamera kaydı almaya başladı. 15 Nisan 2019’da gerçekleşen bu “olayda”, güvenlik görevlileri tutanak tutacaklarını söyledikten sonra “olay yeri”nden ayrıldı.

SBF Dekanlığı, “izinsiz bildiri dağıtımı” nedeniyle öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Fakülteden bir öğretim elemanı soruşturmacı olarak atandı.

Maliye bölümü öğrencisi Cenk Cenger hakkında açılan soruşturma 11 Temmuz’da sonuçlandı. Dekan Orhan Çelik imzasıyla öğrenciye gönderilen soruşturma sonucuna ilişkin bildirimde, “koruma ve güvenlik personelinin tuttuğu tutanak ve güvenlik kamerası görüntüsü doğrultusunda 15 Nisan 2019 günü Fakültemizde izinsiz olarak bildiri dağıttığınız tespit edilmiş ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği”nin 5/c maddesi uyarınca KINAMA cezası ile cezalandırılmanız uygun görülmüştür” dendi.

Fanzin, İngilizce FANatic ve magaZINE kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşturulan alternatif bir basılı materyal olarak tanımlanıyor. Genellikle fotokopi aracılığı ile çoğaltıyor ve satış amacı güdülmeden dağıtılıyor.

Bildiri ise Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde “Resmî bir makam, kurum veya resmî olmayan bir örgüt, topluluk tarafından herhangi bir durumu ilgililere duyurmak için yazılan yazı, tebliğ, deklarasyon, manifesto” ya da “Bilimsel bir konuyu ele alan ve bilimsel bir toplantıda okunup tartışılan yazı, tebliğ” olarak tanımlanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Siverek’te 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili Eski AKP'li vekilin oğlu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Fon ne demek, kıdem tazminatı fona devredilirse ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...