16 Ekim 2012 10:10

Kadınlar açlık grevindeki tutuklular için yürüyecek

DEMOKRATİK Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ve tecridin kaldırılması için süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatan siyasi tutukluların durumuna dikkat çekmek için 21 Ekimde bir yürüyüş düzenleyecek.Konuya ilişkin BDP Diyarbakır il binasınd

Kadınlar açlık grevindeki tutuklular için yürüyecek
Paylaş

DEMOKRATİK Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ve tecridin kaldırılması için süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatan siyasi tutukluların durumuna dikkat çekmek için 21 Ekimde bir yürüyüş düzenleyecek.

Konuya ilişkin BDP Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, şiddet ortamının giderek tırmandığına ve Türkiye’nin dört bir yanına gerilla ve asker cenazeleri gittiğine vurgu yaparak, “İmralı ile görüşmelerin önü kapatıldı. Görüşmelerin sona ermesi, çatışmaların devam etmesi ve genç bedenlerin toprağa düşmesi demektir” dedi. Siyasi tutukluların 12 Eylülden bu yana sürdürdükleri açlık grevi eylemlerine dikkat çeken İpek, tutsakların ölüm sınırına yaklaştığını vurguladı. İpek, 21 Ekimde saat 13.00’te BDP Bağlar ilçe binası önünde bir araya geleceklerini belirterek, tüm kadınlara yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim bunu hep yapıyor

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım savcıya ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...