16 Temmuz 2019 13:09

Buğday üreticisi destek bekliyor

Diyarbakır’da buğday ve arpa üreticileri gübre, mazot ve ilacın önemli bir yük olduğunu belirterek devletten destek istediklerini söylüyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Diyarbakır’da buğday ve arpa üreticileri gübre, mazot ve ilacın önemli bir yük olduğunu belirterek devletten destek istediklerini söylüyor.

Bismil ilçesine bağlı kırsal Işıklar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Behçet Kaplan bu yıl 2 bin dekar tarlasında buğday, arpa ve mercimek yetiştirdiğini vurguladı.

Bu yıl mercimekten iyi bir verim alamadıklarını aktaran Kaplan, şöyle konuştu: “Buğdayda dekara ortalama 400, arpada 500 kilogram verim aldım. Yaklaşık 60 yıldır çiftçilik yapıyorum. Son 3-4 yıldır iyi verim elde ediyoruz. Yaklaşık 7 ay boyunca aralıksız yağmur yağdığı için ekinlerin çürüyeceğini düşünüyorduk. Açıkçası böyle bir verim beklemiyorduk.”

Kaplan, gübre, mazot ve zirai ilacın çiftçiye önemli yük getirmeye başladığını, devletten bu konuda çiftçilere daha fazla destek vermesini beklediklerini de söyledi.

Aynı mahallede çiftçilik yapan Musa Arslan ise 3 bin 500 dekarda buğday, arpa ve mercimek yetiştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Buğdayda dekar başına ortalama 500 kilogram verim elde ettik. Bu yıl bol yağış dolayısıyla çok güzel verim aldık. Arpanın veriminden de memnun kaldık. Arpada dekar başına yaklaşık 600 kilogram elde ettik.” (Diyarbakır/AA)

ÖNCEKİ HABER

Gençler başkanlık sistemini yorumladı: Revizyonla değil mücadeleyle değişecek

SONRAKİ HABER

CHP’li Ahmet Kaya: Üniversite hastaneleri taşeron sisteme feda edilemez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...