Eğitimde sürekli değişiklik gençlerde kaygı yaratıyor

17. Gençlik Yaz Kampında lise öğrencileri ile sürekli değişen eğitim ve sınav sisteminin gençlere etkisini konuştuk.

16 Temmuz 2019 12:25
Paylaş

Murat YAŞAR
Yeliz TEKE
Yusuf ALYÜZ
İzmir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, müfredat ve eğitim sisteminde bir kez daha değişikliğe gidileceğini açıkladı. Adeta bir yapboza dönüşen eğitim sisteminde gerçekleştirilen değişikliklerin mağduru ise öğrenciler oluyor. Mevcut eğitim sistemini ve son değişikleri 17. Gençlik Yaz Kampında lise öğrencileri ile konuştuk.

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren Ali Efe Erdoğan, eğitim sisteminden memnuniyetsizliğini yaşadıkları üzerinden anlatıyor: “Bu sene sınava girdim. Eğer yüzde 15’in içine giremezsem iyi bir liseye yerleşemeyeceğim.”

Her sene yaşanan sistem değişikliğinden şikayet eden Gebze’de meslek lisesi öğrencisi olan Kadir Aydın, öğrenciler olarak sürekli değişen sisteme ayak uydurma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

"MEMNUN OLUNACAK BİR SİSTEM OLSAYDI BU KADAR TARTIŞILMAZDI"

“Zaten memnun olunacak bir sistem olsaydı üzerine bu kadar konuşmazdık” diyen Helya ise eğitim sisteminin bu kadar sık değişmesinden endişeli olduğunu da vurguladı.

Bilimsel bir eğitime ihtiyaç olduğunu ifade eden İstanbul’da okuyan Eylül Güzelbağ ise “Fakat yakınından bile geçemiyoruz. Aksine zorunlu, dersler dayatılıyor” diye anlatıyor içinde bulunduğu durumu.

Meslek lisesi öğrencisi Mert, eğitim sisteminin değişikliklerle değil, yeniden inşa edilerek çözülebileceğini vurgulayarak “Eğitim sisteminin sıfırdan nitelikli tasarlanması gerekir. Biz meslek liselilerin üniversite okuma şansı giderek azalıyor” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Büyük bir aile: Engelsiz Kafe

SONRAKİ HABER

Otoyol refüjleri yaban hayatı için beslenme kaynağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...