16 Ekim 2012 10:08

Milli Eğitim bunu hep yapıyor

Yaz tatili boyunca yatan Milli Eğitim Bakanlığı, okullar açılırken tadilata başlıyor. Bingöl’ün Yayladere ilçesindeki tek lise de tadilat kurbanı. Yıllardır depreme karşı güçlendirilmeyen okul, eğitim döneminin başlamasıyla birlikte güçlendirilmeye alınıyor. Lise, tadilat bitene kadar Yayladere İlköğretim okulun

Milli Eğitim bunu hep yapıyor
Paylaş
Adnan Gürkan

Yaz tatili boyunca yatan Milli Eğitim Bakanlığı, okullar açılırken tadilata başlıyor. Bingöl’ün Yayladere ilçesindeki tek lise de tadilat kurbanı. Yıllardır depreme karşı güçlendirilmeyen okul, eğitim döneminin başlamasıyla birlikte güçlendirilmeye alınıyor. Lise, tadilat bitene kadar Yayladere İlköğretim okuluna taşındı. Hem liseliler hem de ilköğretim öğrencileri aynı binada karma eğitim görmekten rahatsız olduklarını belirtiyor.

Okullarındaki güçlendirme çalışmalarının yaz tatili döneminde yapılmamasını eleştiren Özlem Atur; küçük öğrencilerle aynı binada eğitim görmenin sorunlara yol açtığını belirterek “Çok fazla ses yapıyorlar. Lise son sınıfların üniversite sınavlarına hazırlanması gerekiyor. Eğitimimiz aksıyor” dedi.

Büyük şehirlerdeki okullarda verilen eğitimle, kendi aldıkları eğitimin aynı kalitede olmadığını belirten Berivan Candan, bir de tadilat nedeniyle eğitimlerinin aksadığını anlatıyor. “Yeterli materyale de sahip değiliz. Aldığımız eğitim yetersiz. Sonuçta aynı düzeyde değiliz” diyor. (Bingöl/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Porno tezine hapis istemi

SONRAKİ HABER

Kadınlar açlık grevindeki tutuklular için yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...