16 Temmuz 2019 11:45

“KCK Avukatlar Davası”nda tanık gelmedi, dava ertelendi

46 avukatın yargılandığı "KCK Avukatlar Davası"nın duruşmasına tanık Avukat İrfan Dündar katılmadı, dava ertelendi.

Adaletin sembolü Justitia heykeli | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Abdullah Öcalan’ın 46 avukatının yargılandığı "KCK Avukatlar Davası"nın duruşması İstanbul 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılandıkları dava duruşmasına sanık avukatlardan sadece bir kısmı ve müdafileri katıldı. Hakkında zorla getirme kararı bulunan tanık Avukat İrfan Dündar duruşmaya katılmadı.  Almanya, İsviçre, Hollanda ve Fransa'dan çok sayıda baro başkanı ve baro üyesi duruşmayı izledi. 

EKSİK HUSUSLARIN GİDERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Duruşmada ilk olarak davaya bakan avukatlardan Esra Salmanlı söz aldı. Taleplerini içeren dilekçeyi celse öncesinde sunduklarını belirten Samanlı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Duruşma savcısı açıkladığı mütalaasında dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şanlıurfa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2018/387 esas sayılı dava dosyasının Yargıtay'dan dönüşünün beklenilmesine, tanık İrfan Dündar hakkında çıkarılan zorla getirme kararının akıbetinin sorulmasına ve sonraki duruşmada hazır edilmesine, şu ana kadar yerine getirilmeyen ara kararların ikmali için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. 

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı, 28 Kasım gününe erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Müzisyen Şanar Yurdatapan için AYM kararı beklenecek

SONRAKİ HABER

Sudan Komünist Partisi: Geçiş hükümetine katılmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...