16 Temmuz 2019 10:16
Son Güncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2019 16:31

Nijerya açıklarında gemiye saldırı: 10 Türkiyeli gemici kaçırıldı

Nijerya açıklarında silahlı kişilerce saldırıya uğrayan ve 10 mürettebatı kaçırılan Türkiye bandıralı Paksoy-1 gemisi Gana'ya ulaştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Nijerya açıklarında silahlı kişilerce saldırıya uğrayan Türk bandıralı Paksoy-1 gemisi 8 mürettebatıyla Gana'ya ulaştı.

Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Özlem Ergün Ulueren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan geminin Akra'daki Tema Limanı'na yanaştığını ve 8 mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. 10 gemicinin ise fidye karşılığında kaçırıldığı düşünülüyor.

Büyükelçi Ulueren, "Kamerun'dan Fildişi Sahilleri'ne giderken 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında silahlı kişilerin saldırısına uğrayan ve 10 mürettebatı kaçırılan Türk bandıralı Paksoy-1 kargo gemisi, 15 Temmuz günü öğleden sonra Gana’nın Tema Limanı'na çekilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gemideki 8 mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğunu açıklayan Büyükelçi Ulueren, "Tema Limanı'nda kendileriyle görüştük. Akra Büyükelçiliği yetkilileri halen limanda ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır." dedi.

10 GEMİCİNİN FİDYE İÇİN KAÇIRILDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak 10 gemiciyi kaçırmıştı. Gemicilerin fidye için kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Türk Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, Kamerun'daki Douala Limanı'ndan Fildişi Sahili'ndeki Abidjan'a gitmekte olan Türk bandıralı bir kargo gemisinin 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğradığı belirtilmişti.

Saldırı sonucu Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümünün korsanlarca kaçırıldığı ifade edilen açıklamada, "Korsanların terk ettikleri gemi Gana'daki Tema Limanına çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Konu Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca yakından takip edilmektedir." ifadesi kullanılmıştı.

Kadıoğlu Denizcilik'ten yapılan açıklamada ise "Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir" denilmişti.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, konuya dair yaptığı açıklamada "Dışişleri Bakanlığımız ve istihbarat birimlerimiz yoğun şekilde çalışıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da açık bırakılan rögara düşerek ölen çocuk Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

İzmir'de hekimlere yönelik şiddet protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...