16 Temmuz 2019 07:38

DEÜ GSF'nin taşınmasına dair öğretim elemanları ve öğrenciler açıklama yaptı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Narlıdere'den başka bir yere taşınmak istenmesine dair DEÜ öğretim elemanları ve öğrencileri açıklama yaptı, taleplerini sıraladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanları ve öğrencileri, fakültelerinin taşınmak istenmesine ve son dönemde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı, açıklamada müzakere çağrısında bulunuldu.

DEÜ GSF ile Devlet Konservatuvarının, geçici olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Fuar Alanı'ndaki hollere taşınacağı açıklandı. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, binalarının, depreme dayanıklı olmadığı raporlarla tespit edilen fakülte ve konservatuvarın, taşınma sürecine ilişkin toplantı yapıldı. 

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ile Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu'nun sunum yaptığı, bölüm akademisyenlerinin katıldığı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarının, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki hollere taşınması önerisinin olumlu bulunduğu ifade edildi. 

"DEÜ GSF, TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL HAYATIN KURUCU DİNAMİKLERİNDENDİR"

Rektörlüğü aldığı taşınma kararının doğru olmadığını ifade eden DEÜ öğrencileri ve akademisyenleri, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin, İzmir’de toplumsal ve kültürel hayatın kurucu temel dinamiklerinden biri olduğunun belirtildiği açıklamada rektörlüğe müzakere çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Sürece müdahil olan Rektörlük, Belediye, STK’ler ve kamuoyunun değerlendirmesine sunulmak üzere şu hususların dikkate alınmasını istiyoruz" denilerek şu ifadelere yer verildi:

  • DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, kent kimliğini ulusal ve uluslararası düzeyde temsil eden en önemli kurumlardan biridir.
  • DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ticari bir kuruluş değil üniversite yönetimi dışında kentimiz halkı tarafından da sahip çıkılması gereken 45 yıllık emeğin karşılığıdır.
  • Kenti dönüştüren önemli kurumların başında gelen fakültemiz, kent kimliğine ve kültürüne ilişkin, yakın tarihe iz bırakmış yüzlerce başarılı sanat etkinliğinin ve bilimsel çalışmanın kaynağıdır.
  • Güzel Sanatlar Fakültesi, üniversite yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına herhangi bir yerde mekan ya da bina önermiş değildir. Sadece söz konusu olası geçici mekanlar üzerine bir çalışma grubu vasıtasıyla değerlendirmeler yapılmaktadır. Önerilecek geçici çözümler, kent hayatının bileşenleri tarafından onaylanmış  olmalıdır. Belediye ve Rektörlük arasında gerçekleşen çözüm ve karar sürecinde STK'ler, Fakültemiz Öğretim elemanları ve öğrenciler mutlaka yer almalıdır.
  • Anayasanın tanıdığı temel haklardan biri olan eğitim‐öğretim hakkı konusunda öğrenciler ve öğretim elemanlarının olarak açık bir biçimde mağdur edilmemesi için bu acil sorunu tüm kentin, yerel yönetimlerin, kent hayatının tüm bileşenlerinin, meslek odalarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının sahiplenmesi ve hızlı bir şekilde çözüm arayışına katkı sağlaması gereklidir.
  • Yeni eğitim‐öğretim yılına 1 buçuk aylık bir sürenin kaldığı bilgisinden hareketle, bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmadığı takdirde sanat eğitiminin ve üretimin zarar göreceğini üzülerek bildirir, öğretim elemanları ve öğrenciler olarak sağlıksız yürüyen bu süreçten ve giderek siyasi bir niteliğe sürüklenen tartışmalardan son derece  olumsuz etkilendiğimizi, gereken duyarlılığın gösterilmesini beklediğimizi saygılarımızla beyan ve arz ederiz.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sancaktepe'de İETT otobüsü kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Büyükada davasında savcı değişti, duruşma ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...