15 Temmuz 2019 17:13
Son Güncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2019 18:51

15 Temmuz töreninde konuşan Erdoğan: S-400'ler Nisan 2020'de yerleşmiş olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimin 3. yılında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende konuştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimin 3. yılında Atatürk Havalimanı'nda törende konuştu.

Ankara'dan İstanbul'a gelen Erdoğan'ı taşıyan uçak saat 20.10'da Atatürk Havalimanı'na indi. Erdoğan'ı havalimanında karşılayanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. Seçimlerden sonra İmamoğlu ve Erdoğan ile ilk defa aynı karede yer aldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:  

"O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi 23:15 civarı. Tankların arasından sayın Baykemal gelip Bakırköy'e geçti. Bakırköy Belediyesi'ne. Kendi ifadesiyle "Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim" dedi. Ve 01:15 biz eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada millet vardı. Üzerimizden geçen F16'lar helikopterler vardı. Mermiler vardı. Bir şeye inanıyorduk: Korkmayın! Allah bizimledir"

"Darbelerde milli irade darbe alsa da Meclis'e fiili bir saldırı olmamıştı. Hiçbir darbe, yapanların yanına kâr kalmadı. Allah'ın izniyle bundan sonra da kâr kalmayacaktır. Milletin iradesine el uzatmayı aklından bile geçiremeyecektir."

"Ruhlarını iblise satanlar var. O karanlık güçler Türkiye'yi ele geçiremeyecekler. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasını da bombalayıp yıkmışlardı. Onlar Emniyet Müdürlüğü binasını yıkarak sakalımızı kestiler. Biz emniyet müdürlüğü binasını yeniden yaparak onların kolunu kestik."

"Suriye, Irak, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege konularında karşı tarafı haklı bulanların zihinleri iğfal edilmiş demektir"

"S-400'LER NİSAN 2020'DE YERLEŞMİŞ OLACAK"

"S-400'lerin 8 tanesi geldi. Nisan 2020'de tamamı yerleşmiş olacak. Bu bir taarruz sistemi değil, savunma sistemidir. S-400'ler en güçlü savunma sistemidir. Rusya ile bunu ortak yatırım olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" 

"HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ" AÇILDI

Gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğünün yeni binası açan Erdoğan, Atatürk Havalimanındaki törenin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geçti.

Köprünün Anadolu Yakası girişinde bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Hafıza 15 Temmuz Müzesi açılış töreni Erdoğan'ın açılış konuşması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap, nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir. 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sanatçısıyla sinemacısıyla öğretmeni, öğrencisi, akademisyeniyle hepimizin ortak görevidir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB, Türkiye’nin Kıbrıs'taki faaliyetlerine karşı yaptırımları onayladı

SONRAKİ HABER

Gençlerden S-400 yorumu: Güvenlik silahla değil, barış politikalarıyla mümkün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...