15 Temmuz 2019 16:11

HDP’li belediyenin çocuk kampı kapatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin çocuk kampı kaymakamlık kararıyla kapatıldı. Kamptaki çocuklar kamplarını yarıda bırakmak zorunda kaldı.

ARŞİV | Fotoğraf: MA

Paylaş

Maden Kaymakamlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazar Kampı Sosyal Tesisleri, 3 yıl önce tespit edilen eksiklikler giderilmediği gerekçesiyle kapatıldı. Kampta bulunan çocuklar kamplarını yarıda bıraktı.

Elazığ’ın Maden İlçe Kaymakamlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Gezin Köyündeki Hazar Gölü Kampı ve Dinlenme Tesislerini, 3 yıl önce tespit ettikleri eksiklikler giderilmediği için kapatma kararı aldı. Kampın Maden Kaymakamlığı tarafından kapatılması üzerine, kampa katılan çocuklar kamptan ayrıldı.

Karara tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Söz konusu eksikliklerle ilgili kurumlarına herhangi bir yazı yazılmadığını belirten belediye, “Maden Kaymakamlığı yetkilileri ve Elazığ’daki diğer yetkililer tarafından da iyi bilindiği ve belediye yöneticilerinin sosyal medya hesaplarına da yansıdığı üzere bu tesis Kayyım döneminde de -kapatılma gerekçesi olarak gösterilen eksiklikler ile- kullanılmaya devam edilmiştir. Kayyım döneminde yapılmayan bakım ve onarım yapılmış, tesisteki eksiklikler giderilerek yoğun bir emek ve kamu kaynağı kullanılarak tesis elverişli hale getirilmiştir. Bu işlem sebebiyle yaz döneminde tesisten faydalanması planlanan 900’e yakın Diyarbakırlı çocuk hayal kırıklığına uğrayacaktır” diyerek, hukuka aykırı işlem yapan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Fındıkta kalıcı çözümü düşünelim

SONRAKİ HABER

AB, Türkiye’nin Kıbrıs'taki faaliyetlerine karşı yaptırımları onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...