15 Temmuz 2019 15:44

İzmir Barosu: Bu gerici kalkışmadan bu kişileri mevkilere getirenler de sorumlu

İzmir Barosunun 15 Temmuz ile ilgili açıklamasında "Maalesef tüm sorumlular yargı karşısına çıkarılmış ve cezalandırmış değildir” denildi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi. (Fotoğraf: Elif Öztürk/AA)

Paylaş

İzmir Barosu 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yazılı açıklama yaparak,  “Bu gerici kalkışmadan halka kurşun sıkan caniler kadar bu kişileri belli mevkilere getirenler de sorumludur” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin 3.yılında İzmir Barosu Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Tarihimizi en acı olaylarından biri olan 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü, tüm erken uyarılara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsız, laik ve sosyal bir hukuk devleti olması hedefinden sapılarak, başta yargı organları ve güvenlik güçleri olmak üzere kamu kurumlarının hemen tamamının bilerek ve isteyerek liyakat sahiplerine değil, yobaz ve işbirlikçi yandaş bir kliğe teslim edilmesinin sonucudur” denildi.

15 Temmuz gerici kalkışmasına karşı başta parlamentoda temsil edilen tüm partiler olmak üzere bütün ulus bir arada ortak bir iradenim sergilendiği  ve ülke demokrasisine sahip çıkıldığı ifade dilen açıklamada İzmir Barosu “Bu gerici kalkışmadan halka kurşun sıkan caniler kadar bu kişileri belli mevkilere getirenler de sorumludur. Ve maalesef tüm sorumlular yargı karşısına çıkarılmış ve cezalandırmış değildir” dedi.

Bu vahim olayı ülkeyi OHAL KHK’ları ile dizayn etmek için “fırsata çeviren” siyasilerin de sorumluluğu büyük olduğu söylenen açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi: “Gerici ve yobazları, devlet kademelerinde söz sahibi kılan ortakları da yargı önünde hesap verinceye kadar hak, hukuk ve adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Üç yıl önce yaşadığımız acı deneyim bizlere ülkemizin "şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi" olamayacağını bir kez daha göstermiştir” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Seçilmiş başkan bütçenin üçte ikisi üzerinde söz sahibi değil"

SONRAKİ HABER

EMEP: Fındıkta kalıcı çözümü düşünelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...