16 Ekim 2012 09:45

200 yıkımla başladılar

BİTLİS Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki binaların yıkımına bugün başlandı. Yıkılacak 20 blok halindeki 200 dairenin yerine TOKİ tarafından 1500 konut yapılacağı belirtiliyor.Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, vatandaşı “&

200 yıkımla başladılar
Paylaş

BİTLİS Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki binaların yıkımına bugün başlandı. Yıkılacak 20 blok halindeki 200 dairenin yerine TOKİ tarafından 1500 konut yapılacağı belirtiliyor.
Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, vatandaşı “çöp evlerden kurtaracakları”nı ileri sürerek, “Beton mukavemetini görmek için örnekler aldık. Ama ilk sonuçlar yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. 10 dairelik bir bloku yaklaşık 30 dakikada yerle bir ettik” dedi.
Yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından yeni binalar yapacağını söyleyen Alaydın, ilk etapta 400 konut inşa edileceğini toplamda ise 1500 bina yapılacağını açıkladı.
“Binaların temelini bahara doğru atıp yıl sonuna kadar da bitirmeyi planlıyoruz” diyen Alaydın, evleri yıkılan vatandaşların yeni konutlar yapılana kadar barınma ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları konusunda ise bir bilgi vermedi. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Veysel Yurdakul da yıkımların devam edeceğini söyledi. (BİTLİS)

ÖNCEKİ HABER

Hatay’da 2-b seferberliği

SONRAKİ HABER

'İşçiler birleşin, yasaklara son verin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...