16 Ekim 2012 09:44

Hatay’da 2-b seferberliği

HATAY Defterdarı Mustafa Akdemir, 2-b orman arazilerinin satışı için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu söyleyerek vatandaşları bu tarihe kadar başvuru yapmaya çağırdı. Akdemir, hak sahibi olmasına rağmen yasadan yararlanmak için başvurmayanların kapısını çalacaklarını açıkladı.Hatay Gazeteciler Cemiyetinde, basın toplant

Hatay’da 2-b seferberliği
Paylaş

HATAY Defterdarı Mustafa Akdemir, 2-b orman arazilerinin satışı için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu söyleyerek vatandaşları bu tarihe kadar başvuru yapmaya çağırdı. Akdemir, hak sahibi olmasına rağmen yasadan yararlanmak için başvurmayanların kapısını çalacaklarını açıkladı.

Hatay Gazeteciler Cemiyetinde, basın toplantısı yapan Akdemir, Hatay’da 2-b kapsamında 1390 parselin bulunduğunu, şimdiye kadar 1121 parsel için başvuru yapıldığını söyledi. Ancak geride kalan 269 adet taşınmaz için hâlâ bir başvuru beklediklerini ifade eden Akdemir, “Başvuruda bulunmayan vatandaşlara 30 Ekime kadar zamanları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular geçersiz olacak” diye konuştu. Kanun kapsamında yurt genelinde 450 bin hak sahibinin olduğunu, bunlardan 300 binin üzerindeki bir sayının başvuruda bulunduğunu da aktaran Akdemir; “Başvuruda bulunmayan son 269 kişiye biz ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar bize gelmezse biz onlara gideceğiz. Defterdarlık çalışanları olarak köy köy gezeceğiz” dedi.

2-B GELİRLERİ KENTSEL YIKIMA

2-b kanunu kapsamında yapılacak başvuru ve satışlardan elde edilecek gelirle kentsel dönüşüme kaynak sağlanacağını kaydeden Akdemir, “Satışlardan elde edilecek yaklaşık 10 milyar lira ile kentsel dönüşüm çalışmalarına kaynak oluşturulacak. Hatay kentsel dönüşümün yaşanacağı en büyük iller arasında yer alıyor. Yani biz 2-b kanunundan kazandığımız gelirle bir bakıma Hatay’ın dönüşümünü yeniden sağlayacağız” diye konuştu. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Gemik’i öldüren polise indirim

SONRAKİ HABER

200 yıkımla başladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...