15 Temmuz 2019 11:13

Gazeteci Abu Jamal’in tedavisi için imza kampanyası başlatıldı

Gözlerindeki sorunlar nedeniyle okuma ve yazmada zorluk çeken ve körlük riski bulunan cezaevindeki ABD’li Gazeteci Mumia Abu Jamal’ın tedavisi ve serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Fotoğraf: Prison Radio

Paylaş

İşlemediği bir cinayet nedeniyle yaklaşık 38 yıldır cezaevinde tutulan eski Kara Panterler Partisi üyesi ve Gazeteci Mumia Abu Jamal’ın gözlerindeki rahatsızlıklar nedeniyle cezaevi dışında bir hekime görülmesinin geciktirdiği belirtiliyor. Daha önce de ciddi sağlık sorunları yaşayan ve oldukça zayıf düşen Mumia’nın yakınları, körlük riski bulunduğunu belirtiyor ve hayatından da endişe ediyor.

"Mumia İçin Harekete Geçelim" inisiyatifi, oldukça acı çektiği öğrenilen Jamal’ın tedavisinin bir an önce yapılması için imza kampanyası başlattı.

KÖRLÜK TEHDİDİ VAR, ÇALIŞAMIYOR

İmza dilekçesinde, Philadelphia bölge başsavcılığı, Pensilvanya valiliği, Pensilvanya cezaevi yönetimi ve cezaevi tıp bölümü müdürlüğüne seslenildi: Mumia Abu-Jamal’ın görme kabiliyeti hızla kötüleşti. Görmesini ciddi şekilde tehdit eden koşullardan dolayı acı çektiği doğrulandı. Her iki gözde glokom ve katarakt tanısı yapılmış durumda. Körlük tehdidi, hayatını, refahını ve bir gazeteci olarak çalışmasını ciddi şekilde tehlikeye sokuyor. Cezaevi dışındaki bir göz doktoru, her iki gözdeki kataraktları gidermek için cerrahi müdahale öneriyor. Bununla birlikte, Mahanoy cezaevi göz doktoru Courtney Rodgers, gerekli incelemeler ve ameliyatlar için Mumia’nın cezaevi dışındaki bir doktora görünmesini geciktiriyor.

"DERHAL AMELİYAT OLMALI"

Normal görme gücü gerektiren okuma, yazma gibi eylemleri yapamadığı belirtilen imza dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı: Göz doktoruna görünmesinin geciktirilmesi, Hepatit C enfeksiyonunun tedavisinin yıllarca ertelenmesini hatırlatıyor. Hapishane yetkilileri, federal bir mahkeme tarafından Hepatit C’nin tedavisine başlanması için zorlandığında gecikme siroza yol açmış durumdaydı. Eğer vaktinde tedaviye başlansaydı siroz önlenebilecekti. Afro Amerikalıların katarakta yakalanması olasılığı ABD nüfusunun bir buçuk katı, sonradan oluşacak körlük riski ise beş kat yüksek. Mumia’nın sağlığı sadece yaklaşmakta olan görme kaybından dolayı kötüleşmekle kalmıyor, aynı zamanda özellikle 40 yıldır haksız yere tutuklu bulunan Mumia’nın gerekli tedavi ve kontrollerinin yapılmasının geciktirilmesi onun  acımasızca ve olağandışı şekilde cezalandırılması anlamına geliyor. Mumia’dan sorumlu cezaevi doktorlarını derhal katarakt ameliyatı için randevu almaya çağırıyoruz

"İNSANİ NEDENLERLE SERBEST BIRAKILMALIDIR"

Ayrıca, çoklu sağlık şikayetleri ve körlük riskinin ve Mumia’nın “belki de gelecek yıl hayatta olmayacağı”nın dikkate alınmasını talep eden dilekçede, “Sorumlu makamlardan Mumia’nın insani nedenlerle serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Mumia şimdi tahliye edilip eve giderse ailesi, arkadaşları ve destekçileri ihtiyacı olan tıbbi tedaviyi sağlayabilirler. Mumia, hem masum olduğu hem de hapishane dışında daha iyi tıbbi tedavi görebileceği için hemen serbest bırakılmalıdır” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KESK, 15 Temmuz darbe girişimin 3. yılında acil demokrasi çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

YÖK’ten Kıbrıs üniversitelerinden mezun olanlara denklik mağduriyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...