15 Temmuz 2019 07:51

CHP Milletvekili Karaca: 365 gün ağaçları kesmeme günü olsun

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "Ağaç dikme bayramı" ilan edilmesi önerisine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yanıtı eleştirerek "Zaten ağaç dikme bayramımız var, marifet kesmemek" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medyada bir kullanıcının "Ağaç dikme bayramı" ilan edilmesi önerisine Cumhurbaşkanı ve Tarım ve Orman Bakanı’ndan destek gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

"İKTİDARIN AĞAÇ SEVGİSİNİ ODTÜ’DEN BİLİYORUZ!"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca "Doğamızı ve ormanlarımızı katleden iktidar, ağaç dikme bayramı ilan edeceğini açıklamakla yine çevreci maskesini takındı. Yemyeşil bir Türkiye için çalıştıklarını söyleyenler, ülkemizin her yerinde ağaçları kesmeye devam ediyorlar. En son ODTÜ’de gördük ağaç sevgilerini. KYK yurdu bahanesiyle yüzlerce ağacı kestiler. Ağaç kesmenin karşılığı ağaç dikmek değildir. Diktiğimiz fidan, koruduğumuz ağaçtır. Ormanlarımıza yaptıkları ihaneti ağaç dikerek gizleyemecekler. Önemli olan var olan ağaçlarımızı, ormanlarımızı korumak. Orman yangınlarının önlenmesi, orman yangınlarını çıkaran ya da çıkmasına sebebiyet verenlerin cezalandırılması, var olan ekosistemi korumak yönünde daha fazla çabaya ihtiyaç var. Ormanları rant ve sömürülecek kaynak gören anlayışla mücadele etmek temel alınmalı. Bir gün ağaç dikme günü değil, 365 gün ağaçları kesmeme günü olsun" dedi.

"AĞAÇ DİKME BAYRAMI ZATEN VAR!"

21-26 Mart tarihlerinin zaten Orman Haftası ve Ağaç Dikme Bayramı olarak kutlandığını söyleyen Milletvekili Gülizar Biçer Karaca "1996 tarihli Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Yönetmeliği var. Yönetmelik, 21-26 Mart tarihlerini Orman Haftası ve Ağaç Dikme Bayramı olarak düzenliyor zaten. Cumhurbaşkanının ve ormanlardan sorumlu bir Bakanın bunu bilmemesi, ağaçlara, ormanlara verdikleri değeri gösteriyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWITTER'DAN "ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ" DEDİ

Twitter'da Enes adlı bir kullanıcının "Ağaç dikme bayramı" ilan edilmesi yönünde yaptığı paylaşıma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt vermiş ve "Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız" demişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 7.3 büyüklüğündeki depremde 2 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

88 bin kapasiteli 137 yeni cezaevi geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...