15 Temmuz 2019 06:14

Trump'tan kadın Kongre üyelerine ırkçı çıkış: Geldiğiniz ülkelere dönün

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'nin kadın Demokrat üyelerini hedef alan ve "Geldiğiniz ülkelere geri dönün" diyen ırkçı açıklamaları büyük tepki çekti.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, isim vermeden Kongre'nin kadın Demokrat üyelerini hedef alan açıklamalarında bu isimlerin "Ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini" savundu.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Trump, "Geldikleri ülkelerin hükümetleri tam bir felaket olan 'İlerici' Demokrat Kongre üyesi kadınlar, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden geldikleri, suça bulaşmış, tamamen çökmüş ülkelerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını bize göstermiyorlar" dedi.

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin "Bu Kongre üyeleri için hızla ücretsiz seyahat ayarlamalarını yapmaktan memnuniyet duyacağını" ifade etti.

HEDEFTEKİ İSİMLER TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Başkanı Trump'ın Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib ve Ilhan Omar gibi isimleri hedef aldığı düşünülen bu açıklamaları ırkçı bulundu ve büyük tepki çekti.

Porto Riko kökenli bir anne ve babanın kızı olan Ocasio-Cortez ve Filistin kökenli bir aileden gelen Rashida Tlaib, ABD doğumlu. Ilhan Omar ise Somali doğumlu.

Trump'ın açıklamalarına tepki gösteren hedefteki isimlerden Tlaib, Trump'ın "Görevini kötüye kullanmakla suçlanması gerektiğini" söyledi.

Ocasio-Cortez, "Bizi seçen Amerika'yı kabullenememesinin üstüne, bizim sizden korkmadığımızı da kabullenemiyorsunuz" dedi.

Ilhan Omar ise Trump'ın "Beyaz milliyetçiliği körüklediğini" vurgulayarak "Gördüğümüz en kötü, en beceriksiz başkan" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da baraj gölünde toplu balık ölümleri

SONRAKİ HABER

Milyonlar harcayıp doğal nehri bataklığa çevirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...